Mainos

Pinochetin syytesuojaa pohditaan Chilessä

Chilen entisen presidentin Augusto Pinochetin syytesuojan poistaminen on esillä jutussa, jonka käsittely alkoi keskiviikkona vetoomustuomioistuimessa Chilen pääkaupungissa Santiagossa. Käsittelyn on määrä kestää kolme päivää.

Pinochetin kannattajia Chilessä

Useita satoja Pinochetin kannattajia ja vastustajia oli tuomioistuimen ulkopuolella osoittamassa mieltään. Mielenosoittajat nujakoivat keskenään, ja poliisi otti huostaansa heistä kymmenkunta.

Pinochet on valittu eliniäkseen Chilen senaattiin, ja senaatin jäsenet nauttivat syytesuojaa. Pinochetin syytesuojan kumoamista on esittänyt chileläinen tuomari Juan Guzman. Mikäli Pinochetin syytesuoja kumotaan, tuomari Guzman voi kuulustella häntä tai määrätä hänet pidätettäväksi. Myöhemmin Pinochet voisi joutua syytteeseen ihmisoikeusrikkomuksista 1973-90, jolloin hän oli Chilen johtaja.

Pinochet, 84, pääsi maaliskuussa lähtemään Britanniasta, missä hän oli ollut kotiarestissa puolitoista vuotta. Britannian sisäministeri Jack Straw katsoi lääkärinlausunnon perusteella, ettei Pinochetin terveydentila salli hänen asettamistaan oikeuden eteen.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.