Mainos

Pinochet-päätös kuohuttaa Chilessä

Britannian eilinen päätös antaa Augusto Pinochetin luovutuspyyntö oikeuden käsiteltäväksi nostatti ristiriitaisia tunteita entisen diktaattorin kotimaassa Chilesssä.

Hallituksen ja armeijan edustajat kritisoivat päätöstä kiivaasti samalla kun sadat ihmisoikeusaktivistit ryntäsivät kaduille juhlimaan. Pinochetin kannattajat puolestaan piirittivät Britannian ja Espanjan suurlähetystöt pääkaupungissa Santiagossa ja polttivat symbolisena eleenä Britannian lipun. Sotilaspoliisi käytti vesitykkejä ja kyynelkaasua hajottaakseen kannattajien mielenosoitukset. Ainakin 12 mielenosoittajaa pidätettiin.

Britannian sisäministeri Jack Straw päätti eilen, että brittiläiset tuomioistuimet voivat ryhtyä käsittelemään Chilen entisen diktaattorin Augusto Pinochet luovutuspyyntöä. Pinochetia on vaadittu luovutettavaksi Espanjaan vastaamaan syytöksiin murhista, kidutuksista ja sieppauksista vuosina 1973-1990. Vastalauseeksi Britannian päätökselle Chilen hallitus kutsui eilen suurlähettiläänsä kotiin Lontoosta.
(STT-AFP)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.