Mainos

Pinochet joutuisi oikeuteen myös Chilessä

Chilen entinen diktaattori Augusto Pinochet joutuu oikeuden eteen, mikäli hänet palautetaan Chileen, sanoi Chilen ulkoministeri Jose Miguel Insulza tänään. Insulza on parhaillaan Britanniassa neuvottelemassa Pinochetin kohtalosta.

Chilen ulkoministerin mukaan Pinochetia vastaan on aloitettu syyteharkinta, joka voi johtaa oikeudenkäyntiin, mikäli Pinochet palautetaan kotimaahansa.
-Odotan, että Pinochetia vastaan nostetut syytteet johtavat oikeudenkäyntiin, mutta en osaa sanoa joutuuko 83-vuotias mies (Pinochet) vankilaan, mutta jos minulta kysytään, voin kertoa, että häneen on kohdistettu oikeudellisia toimia, sanoi Insulza BBC-radiolle.

Brittiläinen oikeusistuin myönsi eilen sisäministeri Jack Straw'lle viikon lisäaikaa harkita, luovutetaanko Pinochet Espanjaan vastaamaan kansanmurhaa ja kidutusta koskeviin syytöksiin. Tänään Insulza varoitti, että mikäli tilannetta ei pian ratkaista, se saattaa vaikuttaa Britannian ja Chilen välisiin suhteisiin, jotka sekä Insulza että Britannian ulkoministeri Robin Cook totesivat hyviksi.

Britannia sulki tänään "väliaikaisesti" konsulaattinsa Valparaisossa, Pinochetin syntymäpaikkakunnalla. Britannian suurlähetystö on ollut Chilen pääkaupungissa Santiagossa jo useiden mielenosoitusten näyttämönä. Britannian puolustusministeriö peruutti puolestaan suunnitelmat kuninkaallisen laivaston aluksen vierailusta Valparaisossa järjestettävässä näyttelyssä.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.