Mainos

Pingviiniurosten ystävyys puhuttaa Kanadassa

Sadat kanadalaiset ovat närkästyneet Toronton eläintarhan päätöksestä erottaa pingviinipari, joka jo vuoden päivät on pitänyt tiiviisti yhtä.

Afrikanpingviiniurokset Buddy ja Pedro rakensivat yhteisen pesän saavuttuaan Torontoon viime vuonna ja ovat siitä lähtien torjuneet naaraiden lähestymisyritykset.

Afrikanpingviini on uhanalainen laji, ja siksi eläintarha haluaisi kaverusten osallistuvan kannan vahvistamiseen.

- Ne ovat kiintyneitä toisiinsa, siitä ei ole epäilystäkään. Mutta vain naaraat voivat munia, toteaa eläinlääkäri Bill Rapley.

Vaikka pingviiniparin suhde on vahva, se ei Rapleyn mukaan välttämättä ole seksuaalinen. 21-vuotiaalla Buddylla onkin ollut naaraskumppani kymmenen vuoden ajan. Puoliso on kuitenkin kuollut. Pari sai useita poikasia. 10-vuotias Pedro ei ole vielä tuottanut jälkikasvua.

Toronton eläintarhan puhelimet ovat olleet kuumina sen jälkeen, kun päätös poikaparin erottamisesta tuli julki. Sadat ihmiset ovat paheksuneet aikeita. Internetissä keskustelu pariskunnan puolesta käy vilkkaana.

"Minkä luonto on yhdistänyt, sitä älköön ihminen erottako", tuntuu olevan viestien yhteinen sisältö.

Kantaa on ottanut myös ihmisten seksuaalista tasa-arvoisuutta ajava kanadalainen Egale-järjestö.

- Pingviiniparin erottaminen olisi symbolinen viesti. Siksi monet ovat hyvin närkästyneitä. Pari tulisi jättää rauhaan, sanoo Egalen puheenjohtaja Ellen Kennedy.

(MTV3 - CBS News)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.