Pinaattirelissi

  • 400 g tuoreita pinaatin lehtiä tai 1 pkt pakastepinaattia
  • 1 iso sipuli
  • 1 tomaatti
  • 1 rkl öljyä
  • suolaa
  • 2-3 dl maapähkinöitä
  • 1. Puhdista pinaatin lehdet ja leikkaa tai revi niitä hiukan pienemmiksi. Kuutioi sipuli ja tomaatti.
  • 2. Laita kattilanpohjalle öljyä ja hauduta sipuli pehmeäksi. Lisää tomaattikuutiot ja pinaatin lehdet. Hauduta kunnes lehdet ovat pehmenneet. Lisää suolaa maun mukaan.
  • 3. Hienonna mapähkinät morttelissa tai monitoimikoneessa ja ripottele rouhe kypsän ruuan joukkoon.
  • 4. Jos teet vihreän relissin kuivatuista lehdistä, niin liota niitä vedessä noin puoli tuntia ennen kuin laitat ne kattilaan hautumaan. Jos käytät pakastepinaattia, lisää se vähän sulaneena tomattikuutioiden kera.
  • Tarjoa papumuhennoksen ja pinaatin lisäksi riisiä tai maissipuuroa (polenta maissiryyneistä).

- Toim. Kati Nappa

Lue myös:

    Uusimmat