Mainos

Pimeä kuittikauppa pesiytynyt siivousalalle

Siivousalan yrityksissä on paljastunut törkeitä talousrikoksia, kertoo Helsingin poliisilaitos. Tutkittavana olevissa tapauksissa yritykset ovat käyttäneet muodollisesti alihankintayhtiöitä, joiden kautta työntekijöille on maksettu pimeitä palkkoja.

Siivousyritysten johdossa on ollut sekä suomalaisia että ulkomaalaisia henkilöitä. Varsinaisen siivoustyön ovat hoitaneet suurimmaksi osaksi ulkomaalaiset henkilöt.

Poliisin mukaan siivousalan harmaa talous on saanut viime aikoina samanlaisia piirteitä kuin rakennusalalla.

- Yrityksissä muodostetaan epätodellisia alihankintaketjuja ja laaditaan kirjanpitoon väärennettyjä kuitteja, joilla peitetään pimeää palkanmaksua ja otetaan verottajalle kuuluva raha omaan käyttöön, kertoo rikostarkastaja Ilkka Koskimäki.

Poliisin esitutkintaa on hankaloittanut se, että siivouspalveluja ostaneet yritykset eivät tiedä keitä siivoojia heidän toimitiloissaan on ollut. Poliisi pitää harmaan talouden torjunnan kannalta tärkeänä, että toimeksiantajat pyytäisivät selvityksen siivoojien henkilöllisyydestä.

Poliisin mukaan tekaistuja kuitteja on käytetty noin 4,5 miljoonan euron arvosta. Useita henkilöitä on ollut vangittuna ja pidätettynä esitutkinnan aikana. Poliisin rahakoira on ollut mukana kotietsinnöissä.

Rikoshyötyä on takavarikoitu yli 400 000 euron arvosta, muun muassa käteistä rahaa, kiinteistö ja autoja.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.