Mainos

Pilviverho vihdoin väistynyt – lämpötilat nousussa

Lupailtuja helteitä estänyt paksu pilvilautta on väistynyt Suomen eteläpuolelle. Näin ollen koko maassa on hiukan aurinkoisempaa.

Torstaina läntisessä osassa maata voi esiintyä runsaampaa pilvisyyttä.

– Aurinkoisessa säässä lämpötila kolkuttelee hellelukemia suuressa osassa maata. Iltapäivän aikana Pohjois-Lappiin levittäytyvä kylmä rintama voi tuoda mukanaan sadekuuroja, toteaa MTV3:n meteorologi Markus Mäntykannas.

Perjantain säätyyppi on aurinkoinen monin paikoin, samalla kuitenkin sade- ja ukkoskuurojen mahdollisuus kasvaa etelä- ja länsiosissa.

– Uudeltamaalta kohti Satakuntaa ulottuvalla epävakaisella vyöhykkeellä sateen ja ukkosen riski on kaikkein suurin. Ukkosia voi esiintyä lisäksi myös Keski-Lapissa. Lämpötilat ovat pääosin 20 ja 26 asteen välimaastossa, sanoo Markus Mäntykannas.

Viikonloppuna lämmintä ja kaunista – myös Kotkan Meripäivillä

Lauantain ennuste pitää sisällään suurimmaksi osaksi aurinkoa, poutaa ja - yhä edelleen - hellettä aina Keski-Lappiin saakka. Länsi- ja Pohjois-Lapissa voi tulla sadekuuroja. Itärajan tienoille saattaa jälleen levittäytyä runsaampaa pilvisyyttä sekä kosteutta Vienanmeren suunnalta. Tällöin lämpötila voi jäädä alle 20 asteen.

Tänään alkavia Kotkan Meripäiviä vietetään käytännössä erinomaisessa kesäsäässä koko viikonlopun ajan. Aurinko paistaa päivittäin ja lämpömittari lähentelee hellelukemia. Tuulet ovat pääasiassa heikkoja.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV3:n sääsivustolla.

(MTV3)

Katso alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.