Mainos

Pilvenpiirtäjän suomalaishissit jumissa: Asukkaat kiipesivät 97. kerrokseen

Maailman korkeimman asutun pilvenpiirtäjän hissit lakkasivat toimimasta vesivahingon vuoksi, kertoo Construction Week -lehti.

Dubaissa Saudi-Arabiassa sijaitsevan Prinsessa-tornin asukkaat joutuivat kiipeämään koteihinsa 97. kerrokseen asti parin ensimmäisen tunnin ajan, kunnes neljä alimpia kerroksia palvelevaa hissiä saatiin jälleen toimimaan.

Edelleenkin reilu viikko vahingon jälkeen hissit toimivat normaalisti vain 50. kerrokseen asti. Tätä ylempiin kerroksiin pääsee hissillä vain vartijan avustuksella. Huonekalukuljetukset taloon ovat toistaiseksi kiellettyjä ja asukkaita on kehotettu olemaan erityisen varovaisia, jotta uusia vesivahinko ja ei satu.

Sammutusjärjestelmän vesi päätyi hissikuiluihin viikko sitten maanantaina. Sammutusjärjestelmän laukeamisen aiheutti todennäköisesti virheellinen palohälytys.

Taloa hallinnoivan Kingfiel Owners Associationin johtaja Mark Maynard kertoi Construction Week -lehdelle, että vesivahinko sattui talon 96. kerroksessa keskellä päivää, joten hissien parin tunnin käyttökatkosta oli asukkaille melko vähän haittaa.

Pilvenpiirtäjän kaikki kahdeksan hissiä on valmistanut suomalainen hissiyhtiö Kone. Varaosia hisseihin odotetaankin nyt Suomesta.

Princess Tower on 10-kerroksinen ja 413 metriä korkea asuntokäytössä oleva pilvenpiirtäjä Dubaissa. Rakennus valmistui syyskuussa 2012.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.