Mainos

Pikkuvauvalta tehty elinsiirto pelasti 22-vuotiaan naisen hengen

Britanniassa viisiviikkoisesta vauvasta on tullut maan nuorin elintenluovuttaja. Tapauksesta uutisoivat muun muassa Sunday Timessekä Sky News.

Pikkuvauvan munuaiset pelastivat elintensiirrossa 22-vuotiaan Samira Kauserin hengen. Vauva oli menehtynyt sydämen petettyä vakavan tulehduksen seurauksena.

Siirtohetkellä viisiviikkoiselta vauvalta saadut munuaiset olivat vain neljän sentin mittaiset, mutta niiden odotetaan kasvavan kolmeen neljäsosaan aikuisen munuaisen koosta. Vauvan munuaiset, kuten myös keuhkot, sydän sekä maksa ovat toimintakykyisiä jo 37. raskausviikolla.

Pikkuvauvalta munuaiset saanut Kauser suunnittelee menevänsä naimisiin ensi vuonna. Hän kertoo olevansa äärimmäisen kiitollinen vanhempien tekemästä uhrauksesta.

– Kun sain tietää, että lahjoittaja oli lapsi, joka oli kuollut, olin niin surullinen, Kauser toteaa.

Kauser kertoo epäröineensä leikkausta, mutta sitten pohtineensa, kuinka uskomattoman lahjan menehtyneen vauvan vanhemmat olivat hänelle valmiita antamamaan.

– Sanat eivät riitä kertomaan sitä kiitollisuutta, jota tunnen tämän vauvan vanhempia kohtaan, Kauser sanoo.

– He ovat menettäneet niin paljon, paljon enemmän kuin voin ymmärtää.

–Tämä on valtava lahja.

Sunday Timesin mukaan Britanniassa on jatkuva pula elintenluovuttajista, jonka vuoksi noin kolme elintensiirtojonossa olevaa potilasta menehtyy joka päivä. Luovuttajapula on saanut lääkärit etsimään yhä nuorempia elintenluovuttajia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.