Pikkutyttö laittoi McDonald's-pomon tiukille – Rankkoja syytöksiä!

McDonald'sin toimitusjohtaja joutui kovan paikan eteen, kun 9-vuotias syytti pikaruokalaa lasten huijaamisesta.

9-vuotias Hannah Robertson osallistui äitinsä kanssa McDonald'sin vuosittaiseen osakkeenomistajakokoukseen Yhdysvaltojen Illinoisissa. Tilaisuudessa yleisöllä oli mahdollisuus esittää kysymyksiä pikaruokalaketjun johdolle. Tyttö laittoi Mäkkärin toimitusjohatajan Don Thompsonin tiukille.

– Ei ole reilua, että isot yritykset yrittävät huijata lapsia syömään epäterveellistä ruokaa käyttämällä leluja ja sarjakuvahahmoja houkuttimina. Jos vanhemmat eivät ole opettaneet lapsilleen asioita terveellisestä ruoasta, lapset luultavasti olettavat, että roskaruoka on heille hyväksi, jos se maistuu hyvältä, tyttö latasi.

Hannah kertoi tekevänsä ravitsemusalalla olevan äitinsä kanssa terveellisen ruoan puolesta puhuvia kokkausvideoita lapsille.

– Opetamme heille, että sateenkaaren väristen hedelmien ja kasvisten syöminen tekee lapsista terveempiä, fiksumpia ja iloisempia, tyttö painotti.

Loppupuheenvuorossaan Hannah haastoi toimitusjohtajan.

– Etkö halua, että lapset pysyisivät terveinä, jotta he voisivat elää pitkän ja onnellisen elämän?

Toimitusjohtaja Thompson vakuutti, että pikaruokaketju ei myy roskaruokaa ja että hänen omat lapsensakin syövät siellä. Hän kertoi myös kokkailevansa perheensä kanssa kotona aterioita hedelmistä ja vihanneksista.

Thompson muistutti, että McDonald'sin tarjonnasta löytyy myös hedelmiä ja vihanneksia. Lasten Happy Meal -aterioihin kuuluu omenoita ja lisukesalaatin saa dollarilla.

Hannahin äiti Kia Robertson on mukana kampanjoimassa McDonald'sin lapsiin kohdistuvaa mainontaa vastaan. Äiti lähetti toimitusjohtajalle kitkerät terveiset lasten kasvavaa ylipaino-ongelmaa peilaten. Hän toivoi, että McDonald's ryhtyisi ripeästi toimiin ja muuttaisi toimintatapojaan.

– Eikö olisi parasta aloittaa siitä, että jättäisitte lapsemme rauhaan ja antaisitte meidän vanhempien päättää, mikä heille on parasta? äiti tylytti.

Lähde: Abc News

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja