Mainos

Pikkurahalla hankittu kirppislöytö huutokaupattiin tänään miljoonilla

Toisen romu on toisen aarre. Yhdysvalloissa pihakirppikseltä noin kolmella dollarilla ostettu pikkuinen malja on osoittautunut varsinaiseksi rahasammoksi. Kulho nimittäin kaupattiin tänään Sotheby'sin huutokauppakamarissa yli 2,2 miljoonan dollarin hintaan. Asiasta uutisoi CNN.

Kulho oli hankittu new yorkilaisesta pihamyynnistä jo vuonna 2007. Tuolloin sen ostaneella henkilöllä ei ollut aavistustakaan maljan oikeasta arvosta.

Ostamisensa jälkeen vaasi oli esillä useita vuosia omistajansa pöydällä, ennen kuin omistaja tuli uteliaaksi kulhon alkuperästä. Omistajan vei kulhon arvioitavaksi asiantuntijalle, jolloin paljastui että kyseessä on tuhansia vuosia vanha kiinalainen malja.

Harvinaisen kokoinen ja muotoinen malja myytiin lopulta huutokaupassa huomattavasti suuremmalla summalla kuin oli arvioitu. Sotheby's oli arvioinut maljan myyntihinnaksi noin 200 000 - 300 000 dollaria.

Maailmassa tiedetään olevan vain toinen samankokoinen ja -mallinen kiinalaismalja, joka on ollut British Museumissa Lontoossa viimeiset 60 vuotta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.