Mainos

Pikkupojan hukkumisesta tulossa mahdollisesti rikostutkinta

Rikostutkintaa puoltaa muun muassa se, että perhepäivähoitajalla oli vastoin päivähoitoasetusta liikaa lapsia hoidossa.

Uudessakaarlepyyssä maanantaina hukkuneen pikkupojan tapauksesta saattaa seurata rikostutkinta. Rikosylikonstaapeli Ove Storvallin mukaan moni seikka viittaa tässä vaiheessa siihen, että rikostutkinta on tarpeen.

Yksi syistä on, että perhepäivähoitajalla oli maanantaina hoidossaan kuusi lasta. Päivähoitoasetuksen mukaan yhdellä perhepäivähoitajalla saa olla enintään neljä alle kouluikäistä lasta kokopäivähoidossa. Näiden lisäksi voi hoidossa olla yksi esikoulua tai koulua käyvä lapsi, joka on osapäivähoidossa.

Toinen kysymys liittyy poliisin mukaan ympäristöön, jossa lapsia hoidettiin. Perhepäivähoitajan kodin ja joen välillä ei ollut aitaa tai muita rakenteellisia esteitä. Storvall pitääkin mahdollisena, että myös tätä asiaa pitää vielä tutkia.

Ove Storvallin mukaan tapauksen tutkinta etenee normaalisti. Pojalle tehdään ensin kuolinsyyn tutkinta ja tämän jälkeen poliisi perehtyy tarkemmin tapauksen yksityiskohtiin. Tähän saattaa vierähtää aikaa, sillä esimerkiksi pojan perhe ja perhepäivähoitajat ovat niin järkyttyneitä tapahtumasta, että kuulusteluja ei voida aloittaa lähiaikoina. Sitten kun tosiseikat ovat selvillä, ryhtyy poliisi punnitsemaan sitä, onko perhepäivähoitajaa tai Uudenkaarlepyyn sosiaaliviranomaisia syytä epäillä rikoksesta.

Koko Uudenkaarlepyyn kaupunkia järkyttänyt tapaus sai alkunsa maanantai-iltapäivänä, kun perhepäivähoitaja oli päästämässä lapsia ulkoilemaan. Hoitajan auttaessa pienimpiä lapsia pukeutumaan katosi 2,5 vuotias poika perhepäiväkodin pihasta. Vaikka katoaminen huomattiin nopeasti, poika oli jo ehtinyt noin 40 metrin päässä virtaavan Lapuanjoen ääreen. Hänet löydettiin hukkuneena reilun vuorokauden kuluttua katoamisestaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.