Pikkupoikien sytkärileikki sytytti Virtain Kisapirtin

Virtain keskustassa sijaitseva rakennus tuhoutui viimeöisessä tulipalossa pahoin. Paloa oli sammuttamassa enimmillään 80 palomiestä.

Virtain keskustassa Pirkanmaalla sijaitseva Kisapirtti on tuhoutunut suurelta osin tulipalossa viime yönä. Rakennuksessa on toiminut urheiluhalli ja elokuvateatteri.

Palon syyksi paljastui kahden 11-vuotiaan pojan tulella leikkiminen. Virtain poliisin mukaan heidän vanhempansa ottivat yhteyttä poliisiin, ja pojat ovat tunnustaneet tekonsa.

Pojat halusivat piirrellä ilmoitustaulun pintaan nokikuvioita tupakansytyttimillä. Muovinen ilmoitustaulu roihahti kuitenkin tuleen, ja palo levisi nopeasti.

Kisapirtin noin sata vuotta vanha hirsiosa, jossa toimii paikkakunnan ainoa elokuvateatteri, kärsi lähinnä savuvahinkoja. Sen sijaan uudemman osan katto romahti palossa ja rakennus vaurioitui muutenkin pahoin. Vuonna 1971 rakennetulla uudella puolella sijaitsivat liikuntatilat.

- Kyllä harmittaa. Liikuntapuoli oli saatu hyvään malliin ja ihmiset olivat ottaneet paikan omakseen, sanoo Matti Majaranta, Kisapirtin omistavan Virtain Urheilijat ry:n puheenjohtaja.

Majarannan mukaan näyttää siltä, että palanutta rakennusta ei kannata ryhtyä korjaamaan. Purkutyöt ja uuden rakentaminen maksavat alustavan arvion mukaan 1-2 miljoonaa euroa.

Vanha hirsinen Kisapirtti on pinta-alaltaan noin 350 neliömetriä, uusi osa taas noin 850 neliötä. Oman käytön ohella urheiluseura on vuokrannut taloa erilaisten juhlien ja tapahtumien järjestämiseen.

Palokunta sai hälytyksen Kisapirtille eilisiltana kello 21.45. Sammutustöissä oli yöllä enimmillään 80 palomiestä Virroilta ja useista lähikunnista. Aamuun mennessä palo oli pääosin sammutettu, mutta jälkisammutustyöt jatkuivat pitkälle iltapäivään.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat