Mainos

Pikkupoika pommitti hätäkeskusta - yli sata häirikköpuhelua

Pohjois-Savon poliisi on selvittänyt, kuka soitti yli sata häirintäpuhelua hätänumeroon syys-lokakuun aikana. Puhelut oli soitettu prepaid-liittymästä.

Kyseisen liittymän käyttäjäksi ilmeni vuonna 2003 syntynyt peruskoulun toista luokkaa käyvä poika, joka asuu Pohjois-Savon maaseudulla.

Poliisin mukaan on yhä epäselvää, soittiko poika puhelut yksin vai oliko kyse kaverusten "hauskasta" päähänpistosta. Hätäkeskus sai useita häirintäpuheluita päivässä. Poliisin mukaan puhelut olivat lyhyitä ja ne sisälsivät lähinnä asiattomuuksia ja hihittelyä.

Vanhemmat olivat hankkineet pojalleen kännykän ja prepaid-liittymän, jotta yhteydenpito koulupäivien jälkeen onnistuisi. Ilmeisesti häirinnän kohteeksi valikoitui hätäkeskus, sillä liittymään ei ollut ladattu muuten puheaikaa ja hätäpuhelut onnistuvat ilmaiseksikin.

Vääriä hälytyksiä poika ei tehnyt, joten tapauksessa ei aiheutune vahingonkorvausvaateita turhasta viranomaistoiminnasta. Poliisi aikoo kuitenkin puhuttaa 8-vuotiasta, jotta tämä ymmärtäisi tilanteen vakavuuden.

Ilkivaltaiset puhelut aiheuttavat merkittävää haittaa hätäkeskustoiminnalle ja saattavat jonotuttaa turhaan oikeita avuntarvitsijoita.

Rikosoikeudelliseen vastuuseen alle 15-vuotias ei teoistaan joudu.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.