Pikkupoika opetti yliopistossa Ukrainassa

Ukrainalaisessa Cherkassyn yliopistossa on opettanut historiaa vasta 9-vuotias pikkupoika, joka itse oppi sekä puhumaan että lukemaan 3-vuotiaana.

Yliopiston historian osaston johtaja Anatoliy Kuzminskiy sanoo olevansa hämmästynyt Vitalyn tiedoista.

– Hän on erikoistapaus.

– Olen vaikuttunut. Näyttää siltä, että Vitaly muistaa monia päivämääriä, kertoo puolestaan opiskelija Oleh Mishenko.

Vitaly opetti hänen ryhmälleen mongolialaisten hyökkäyksestä Venäjälle ja myös nykyisen Ukrainan alueelle vuosina 1237 - 1240.

Äidin mukaan Vitaly ei ole ollut ihan tavallinen lapsi. Poika oppi puhumaan vasta kolmivuotiaana, mutta samaan aikaan hän oppi myös lukemaan. Eikä ole lopettanut lukemista sen jälkeen.

– Uteliaalla pojalla on aina pää kirjassa. Hän lukee kaiken, mitä käsiinsä saa, äiti Olha Nechaeva sanoo.

Vitaly asuu äitinsä ja siskonsa kanssa pienessä talossa Zvenuhorodkassa, 250 kilometrin päässä pääkaupunki Kiovasta. Heikon terveytensä vuoksi poika ei voi aina mennä kouluun, mutta saa silti parhaat arvosanat.

Hänellä on myös ystäviä. Ja muiden samanikäisten poikien tapaan hän rakastaa pelata tietokonepelejä.

Vitalyn alakoulun opettaja Svitlana Koval on iloinen pojan menestyksestä.

– Vitaly lukee paljon tietosanakirjoja, etenkin historiasta ja maantiedosta. Hän hämmästyttää minua ja luokkatovereitaan tiedoillaan.

Vitalyn taidot ovat kiirineet jo myös presidentti Victor Janukovytšin kanslian korviin. Sieltä on lähetetty pojalle kello. Lisäksi Ukrainan opetusministeriö on luvannut kustantaa pojan leirille Mustallemerelle, jotta tämän terveys paranisi.

(MTV3 - AP)

Lue myös:

    Uusimmat