Mainos

Pikkupoika ja koira kärsivät samasta ihosairaudesta – tunteellinen kohtaaminen herkisti kaikki: "He olivat heti yhtä perhettä"

Koiran tapaaminen auttoi harvinaista ihosairautta sairastavaa poikaa hyväksymään poikkeavan ulkonäkönsä. 

Päivää, jolloin 8-vuotias Carter Blanchars tapasi 14-vuotiaan labradorinnoutaja Rowdyn, voidaan kutsua vähintäänkin iloiseksi. Erikoisen pojan ja koiran kohtaamisesta teki se, että molemmat heistä kärsivät pigmenttihäiriö vitiligosta, joka saa iholle ilmestymään vaaleita, auringossa ruskettumattomia alueita.

Blanharsille sairaus diagnosoitiin joulukuussa 2014 pojan ollessa päiväkodissa. Ulkonäköä huomattavasti muuttavan sairauden hyväksyminen ei ole ollut pojalle helppoa. 

– Hän oli isossa koulussa, jossa oli paljon lapsia ja hänen kasvonsa muuttuivat melko nopeasti. Ensimmäinen asia, jonka hän kertoi minulle päästyään autoon oli, että hän vihaa kasvojaan ja sitä, miltä näyttää, äiti Stephanie Adcock kertoo muutaman vuoden takaisesta hetkestä.

Poika on nykyisin ylpeä erilaisuudestaan

Samoihin aikoihin Rowdy-koiran omistaja Niki Umbenhower huomasi vaaleita laikkuja ilmestyvän hänen mustan koiransa kuonoon. Ensin hän luuli laikkujen johtuvan vanhuudesta, mutta pian harvinainen ihosairaus tuli ilmi. 

Eräänä päivänä Facebookia selatessaan Adcock löysi koiran, joka kärsi samasta sairaudesta kuin hänen poikansa. Äiti päättikin ottaa yhteyttä Rowdyn omistajaan siinä toivossa, että koira auttaisi poikaa oppimaan rakastamaan ihoaan sellaisena kuin se on.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Tuntemattomana pysyttelevän hyväntekijän lahjoituksen ansiosta äiti ja poika lensivät viime viikonloppuna tapaamaan ainutlaatuista koiraa ja tämän omistajaa. Pojan ja koiran kohtaaminen oli tunteellinen hetki kaikille paikallaolijoille.

– Kun kävelimme sisään, se ei vaikuttanut lainkaan ensikohtaamiselta, he olivat heti yhtä perhettä. Carter halasi sitä ja silitteli kahden tunnin ajan, äiti kertoo.

Koiran ja pojan kohtaamisella oli selvästi suuri vaikutus, sillä äiti kertoo pojan tuntevan nykyisin suurta ylpeyttä harvinaisesta sairaudestaan.

– Hän ajattelee, että kaikkien muiden ihot ovat tylsiä, Adcock toteaa.

Myös tämä nainen on todiste siitä, että sairauden voi kääntää vahvuudeksi. 

3:28

Lähde: ABCNews 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.