Pikkuperunoita aiolin kera

  • 450 g pieniä uusia perunoita
  • 1 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • Aioli:
  • 1 huoneenlämpöinen munankeltuainen
  • 1 rkl sitruunamehua tai valkoista balsamicoa
  • 2 kuorittua valkosipulinkynttä
  • 5 rkl neitsytoliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Aioli: Pane keltuainen, mehu/balsamico, valkosipuli, suola ja pippuri monitoimikoneeseen (metalliteräiseen). Sekoita ainekset. Lisää oliiviöljy koneen käydessä ensin hitaasti tipottain ja kun kastike alkaa sakeutua, valuta öljyä hitaasti ja tasaisesti, kunnes kastike on sakeaa ja sileää.

Halkaise perunat tarvittaessa, jotta saat sopivan kokoisia suupaloja. Laita perunat kattilaan, jossa on kylmää suolattua vettä. Kiehauta ja anna hautua kunnes perunat ovat juuri ja juuri kypsiä. Valuta ja siirrä isoon kulhoon. Kaada aiolikastike perunoiden päälle ja pyörittele perunoita varovasti kastikkeessa. Anna marinoitua 20 min. Ripottele päälle persiljaa ja suolaa maun mukaan. Tarjoa lämpimänä.

Lue myös:

    Uusimmat