Pikkuleijonat uuden haasteen edessä – kohtaa Tshekin yllättäneen Valko-Venäjän: "Pitää löytyä sitä jämäkkyyttä"

Suomen alle 18-vuotiaiden poikien jääkiekkomaajoukkue kärsi torstaina katkeran 5-3 tappion Kanadalle. Perjantaina se kohtaa MM-kisojen toisessa ottelussa Tshekin kaataneen Valko-Venäjän. Pikkuleijonien luotsi Mika Marttila peräänkuulutti MTV Urheilulle, että pelaajilta pitää löytyä jämäkkyyttä ottelussa.

Valko-Venäjä kaatoi torstain päiväottelussa yllättäen Tshekin 4-3 lukemin. 

– Sieltä tulee sellainen ryhmä, jolla on itseluottamusta sekä voitto alla. Meidän täytyy olla fyysisesti ja henkisesti valmiita. Pitää lyödä pöytään sellaista peliä, joka on tasaisempaa ja sellaista, jota esitimme Kanadaa vastaan ottelun avauserässä, Marttila sanoo.

Yksilötasoltaan Valko-Venäjä eroaa Kanadasta merkittävällä tavalla, mutta sillä on siltikin viime alle 18-vuotiaiden kisoista mukana kuusi pelaajaa. 

– Valko-Venäjä on sellainen organisoitu joukkue. Se kamppailee ja puolustaa jämäkästi. Peliin kuuluu hyökkääminen ja puolustaminen sekä niistä toiseen vaihtaminen. Kanadaa vastaan meillä ei ollut sellaista roolinvaihtoa, Marttila kertoo.

– Tässä pelissä sen pitää olla jämäkkää ja pelin pitää olla myös pelikurin suhteen tasaista. Erikoistilannepelaaminen on sellainen asia, joka astuu voimaan. Pitää pystyä puolustamaan jäähyttömästi ja näen, että meillä olisi mahdollisuus olla ja pysyä kiekossa sekä saada pitkiä hyökkäyksiä. Sitä kautta saadaan maalipaikkoja sekä jäähyjä vastustajalle. Silloin pitää löytyä sitä jämäkkyyttä sekä kamppailua, kun ollaan kiekossa, Marttila päättää.

Lue myös:

    Uusimmat