Pikkulasten puukotuksesta epäilty nainen vapautettiin

Kahden pikkulapsen puukotuksesta Ruotsissa epäilty nainen on vapautettu Saksassa. Syyttäjän mukaan naisesta annettu kansainvälinen pidätysmääräys oli pakko perua, koska viranomaiset eivät tällä hetkellä osaa arvioida, kuinka kauan mahdollisen lisänäytön hankkimiseen kuluu.

Ruotsin viranomaisten mukaan naista epäillään edelleen teosta.

Tapauksen käänteet ovat olleet nopeita, sillä vielä lauantaina syyttäjä piti näyttöä naista vastaan selvänä. Puolustuksen kanta oli jo silloin päinvastainen.

- Hän on vapaa ja sai lähteä kotiin puoliltaöin. Todisteita ei ollut riittävästi, mikä on ollut minun käsitykseni koko ajan, sanoi puolustusasianajaja Tanja Brettschneider iltapäivälehti Expressenin verkkosivuilla.

Syyttäjän mukaan tapauksen tutkimukset jatkuvat edelleen. Ruotsin poliisin keräämää materiaalia käännetään koko ajan saksaksi, jotta se voitaisiin toimittaa eteenpäin. Myös Saksan poliisi on aloittanut asiaa koskevat tutkimukset.

Kaksi lasta puukotettiin kuoliaaksi maanantai-iltana Arbogassa Tukholman länsipuolella. Lasten äiti sai puukosta hengenvaaralliset vammat ja on edelleen Uppsalan keskussairaalassa. Poliisi ei ole voinut vielä kuulla häntä.

Teosta epäiltiin ensin lasten isää, mutta hänet vapautettiin myöhemmin. Nyt epäiltynä olevalla naisella on aikaisemmin ollut suhde lasten äidin uuteen miesystävään.

(MTV3-STT-TT)

Lue myös:

    Uusimmat