Pikkukokkikoulun reseptit

Jakso 21: Aurinkopiiras

2 vihreää paprikaa/ 6 tomaattia/ 2 valkosipulinkynttä/ 1 sipuli/ 4 kananmunaa/ 4 dl maitoa/ 1 rkl paprikamaustetta/ 2 timjaminoksaa/ 1 rkl voita/ oliiviöljyä/ suolaa / pippuria

Kuumenna valurautakattila miedolla lämmöllä ja lisää 4 rkl öljyä. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa valkosipulinkynnet halki, poista verso ja paloittele. Pilko sipuli. Suikaloi paprikat. Laita sipuli, valkosipuli ja paprikat kattilaan. Lisää timjaminoksasta lehtiä. Sekoita puukauhalla ja jätä höyryämään 20 minuutiksi. Kuumenna toisessa kattilassa reilusti vettä. Poista tomaateista kannat ja kaada tomaatit kiehuvaan veteen hetkeksi. Nosta tomaatit siivilään, huuhtele kylmällä vedellä ja kuori. Halkaise tomaatit, purista mehu ja siemenet pois, ja paloittele. Kun ruoka on kiehunut 15 minuuttia, lisää tomaatit. Sekoita hyvin ja anna kiehua 20 minuuttia ilman kantta, sekoita ajoittain. Kaada uuninpellille vettä ja lämmitä uuni 180 asteeseen. Riko munat kulhoon, lisää maito, 2 tl suolaa, pippuria ja 1 rkl paprikajauhetta. Sekoita. Voitele piirakkavuoka ja kaada kattilan sisältö munakulhoon. Sekoita ja kaada seos vuokaan. Aseta vuoka veteen pellille ja paista 35 minuuttia. Kumoa piiras lautaselle.

Lue myös:

    Uusimmat