Mainos

Pikkujoulussa ei riitä enää pelkkä viina

Tämä viikonloppu on vilkkainta pikkujouluaikaa. Enää hyvissä pikkujoulussa ei riitä ohjelmaksi pelkkä viinanjuonti ja kinkku laatikoineen, vaan yritysten pitää keksiä tai hankkia työntekijöilleen uudenlaista ohjelmaa. Trendi on ollut samansuuntainen jo muutaman vuoden.

Uudenlaista pikkujoulua vietetään tänä viikonloppuna esimerkiksi Helsingin Suvilahdessa entisissä kaasuyhtiön tuotantotiloissa, jossa on uuden Sirkuksen Keskuksen Cirkon tilat. Siellä seurataan ruotsalaisen Salong Giraff -sirkusryhmän huikeaa akrobatiaa ja syömällä illallista samaan aikaan.

- Me haluamme rikkoa perinteitä. Jos on kymmenen vuotta tonttulakki päässä heilunut, se on vähän niin kuin nähty, ravintolapäällikkö Santtu Polso Ravintola Lämmöstä totesi.

Samaa sanoi MTV3 Uutisten haastattelussa jo muutama päivä sitten Royal Ravintoloiden toimitusjohtaja Kasperi Saari: työporukoiden suuret ryyppyjuhlat ovat "menneen talven lumia".

- Sellaista asiaa kuin pikkujoulukausi ei enää ole. Nyt se on nimeltään joulusesonki, ja pitää firmojen pikkujoulujen lisäksi sisällään paljon muutakin - joululounaita, perhelounaita, viikonloppuruokailuja ja ihan vain iltojen yhteisiä ruokailuhetkiä, sanoi toimitusjohtaja Kasperi Saari.

Sirkustyöpajat suosittuja

Myös Uuden Sirkuksen Keskus tarjoaa muutakin kuin illallisen sisältävää varieteeta.

- Olemme tarjonneet näiden esitysten yhteyteen joillekin asiakkaille myös sirkustyöpajoja, jotka ovat olleet kauhean suosittuja. Niissä voi itsekin kokeilla sirkustemppuja, tuottaja Saara Juvonen Cirkosta kertoo.

Koko alue oli aikaisemmin suljettu kaupunkilaisilta, mutta Flow- ja Tuska-festivaalien kautta alue on tullut laajemminkin tunnetuksi. Ruuat sirkusvarieteehen tuottaa samassa rakennuksessa toimiva ravintola.

Marinoi rapusi glögillä

Ravintola tarjoaa pikkujouluilijoille muutakin kuin kinkkua ja laatikoita. Menulla on mm. alkupalaksi glögimarinoituja jokirapuja ja pääruuaksi karitsaa mustapapuragún kera.

Reseptit kehittänyt kokki kehottaa kokeilemaan glögimarinointia kotonakin.

- Tietenkin se on tietenkin vähän erikoisempi tai ei siis niin perinteinen mauste, mutta siitä aistii jo joulun tunnelman, keittiöpäällikkö Joonas Hauta-aho Ravintola Lämmöstä kertoo.

Hauta-aho kertoo, että pääruuan lisäkkeenä oleva mustapapuragú on puolestaan maustettu tähtianiksella ja kardemummalla.

Katso sirkusryhmän huikeaa akrobatiaa Kymmenen Uutisissa

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.