Pikkujoulukausiko poliisin kauheinta aikaa? "Kaikki sujui erittäin hyvin – osalle on voinut tulla tarvetta kotiinsaattajalle"

Pikkujoulukausi työllistää poliisia –"Työntäyteinen aika, mutta ei missään nimessä negatiivinen" 7:08

Pikkujoulukauden odottaisi näkyvän erityisesti poliisin arjessa, mutta yllättäen Helsingin seudulla poliisitehtävät eivät ole edes erityisemmin lisääntyneet.

Huomenta Suomessa vieraillut Helsingin poliisilaitoksen ylikomisario Jarkko Lehtinen kertoo, että myös poliisissa pidetään pikkujoulukaudesta.

– Tämä on toki työntäyteinen aika, muttei missään nimessä negatiivisella tavalla. Jos tehtävämäärä on tänä syksynä ollut tavallisena viikonloppuyönä noin 250-350 tehtävää, pikkujouluviikonloppuna tehtäviä on noin 320-330 yössä.

Näistä tehtävistä Lehtinen kertoo, että pikkujouluaikana korostuu ainoastaan kasvanut päihtyneiden henkilöiden käsittelytehtävien määrä. Tämä tarkoittaa käytännössä juopuneiden henkilöiden auttamista.

– Normaalisti vähemmän alkoholia nauttivat henkilöt käyvät kerran vuodessa juhlistamassa pikkujouluja. Tällöin osalle voi tulla tarvetta kotiinsaattajalle.

Lakiuudistukset eivät lisänneet tehtäviä merkittävästi

Taksiuudistuksesta käydyn keskustelun perusteella voisi myös olettaa, että esimerkiksi takseihin liittyvät ongelmat olisivat olleet nousussa. Lehtinen kieltää tämänkin.

– Loppujen lopuksi kaikki on sujunut erittäin hyvin. Taksipetosten määrä ei ole kasvanut, eikä taksijonotappeluitakaan ole ollut aiempaa enempää.

Lehtinen kertoo, että pieni piikki on kenties havaittavissa aamuyön poliisitehtävien määrässä. Yksi potentiaalinen syy tähän on alkoholilain uudistus, joka mahdollistaa baarien entistä myöhemmän aukioloajan.

– Tämä tarkoittaa meillä sitä, että työvuorojen painopisteitä siirretään enemmän aamuyöhön, eli käytännössä se lisää poliisien yötyötä.

Lue myös:

    Uusimmat