Mainos

Pikkujoulukausi on ovella, mutta taskuvarkaat ovat jo selkäsi takana

Poliisi kehottaa varovaisuuteen pikkujouluaikaan. Viime vuosina taskuvarkauksien määrä on selkeästi noussut pikkujouluaikaan ravintoloissa.

Poliisi kehottaa ravintolan asiakkaita suojaamaan kädellä tunnusluvun näppäilyn ulkopuolisten katseilta ja säilyttämään lompakon sekä maksukortit huolellisesti esimerkiksi housujen etutaskussa tai käsilaukun sisällä suljetussa taskussa.

Poliisin mukaan huomiota pitää kiinnittää myös maksukorttien käteisnostojen turvarajoihin ja pitää ne mahdollisimman matalina.

Rikokset kasvaneet

Helsingin poliisille on ilmoitettu lokakuun loppuun mennessä yli 6 800 taskuvarkautta, joka on noin 100 rikosilmoitusta enemmän kuin viime vuonna vastaavana ajankohtana. Eniten nousua on ravintoloissa yöaikaan tapahtuneissa taskuvarkauksissa, joita on tapahtunut lokakuun loppuun mennessä lähes 450 kappaletta enemmän kuin viime vuoden vastaavana ajankohtana.

Taskuvarkauksien määrän nousu selittyy pääosin keskustan ravintoloissa viikonloppuisin yöaikaan tapahtuneilla anastustapauksilla, joissa uhrilta anastetaan lompakko tai matkapuhelin huomaamatta.

Tyypillisesti tekijät toimivat ryhmissä ja pyrkivät urkkimaan pankkikortin tunnusluvun tietoonsa asiakkaan suorittaessa maksua, minkä jälkeen lompakko kortteineen anastetaan ruuhkaisessa tilanteessa tai kiinnittämällä uhrin huomio toisaalle. Tekijät saattavat myös yhdessä aiheuttaa tahallaan ruuhkan uhrin ympärille.

Ilmoita rikoksesta nopeasti

Mikäli uhri huomaa joutuneensa rikoksen kohteeksi, kannattaa sulkea maksukortit ja ilmoittaa asiasta poliisille mahdollisimman pian.

Poliisille ilmoituksen voi tehdä henkilökohtaisesti lähimmällä poliisiasemalla käyden tai verkkopankkitunnuksilla Internetissä osoitteessa www.poliisi.fi / sähköinen rikosilmoitus.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.