Mainos

Pikkujoulujen selviytymisopas

Lipsahditko viime vuonna muutaman lasillisen jälkeen tilittämään pomolle typerästä kollegastasi tai herätitkö liikaa huomiota tanssilattialla? Tutustu tähän selviytymisoppaaseen ennen kuin seuraavat bileet alkavat, sillä pikkujoulut ovat vuoden tapahtumarikkainta aikaa.

Pikkujoulut ovat monessa firmassa vuoden ainoa yhteinen juhla - tai ainakin ainoa kostea sellainen. Siksi se on myös yksi riskialteimmista.

Helpointahan on tietysti pidättäytyä muutamassa lasillisessa, mutta jos tiedät jo etukäteen aikovasi juhlia pullon kanssa, kannattaa sinun varautua päivään jo ennakkoon.

1. Selvitä pukeutumiskoodi

Juhlissa ei ole koskaan hauskaa olla yli- tai alipukeutunut, joten ota selvää pukeutumiskoodista. Jos sitä ei ole asetettu, kysy siitä juhlien järjestäjältä tai pomoltasi. Hyvä pukeutuminen on muiden kunnioittamista.

2. Pukeudu asiallisesti

Vaikka pikkujoulut ovat bileet, muista, että kyseessä on työpaikan tapahtuma. Pukeudu asiallisesti - verkkosukkahousut ja vesirajahameet eivät anna sinusta tyylikästä kuvaa kollegoillesi.

3. Tiedä rajasi

Juotko helposti liikaa juhliessasi? Tarkkaile oloasi pitkin iltaa - muista syödä kunnolla ja juoda vettä välillä. Ja mitä tahansa teetkin, pysy kaukana booliastiasta, sillä se on helpoin tapa hankkia itselleen liiallinen humala ja huono olo. Jos lipität liikaa alkoholia, on suuri mahdollisuus, että mokaat itsesi jollain tavalla - hallitse siis juomistasi tässä tilanteessa.

4. Vältä riitoja

Löytyykö sinunkin työpaikaltasi yksi todella ärsyttävä tyyppi? Jos et ole kertonut hänelle mielipidettäsi viime viikon palaverista tai pöydällesi ilmestyneistä yllätystehtävistä arkena, älä tee sitä nytkään. Halutessasi voit selvittää välejänne ennen juhlia, mutta älä missään tapauksessa ota asiaa puheeksi firman pikkujouluissa. Sen sijaan pysy mahdollisimman kaukana hänestä ja keskity muihin juhlijoihin.

5. Oletko parkettien partaveitsi?

Muista, että muutama viinilasillinen ei tee sinusta Fred Astairen kaltaista tanssijaa. Pidä hauskaa, mutta älä villiinny ja järjestä show'ta kollegoidesi nenän alla - todennäköisesti kadut sitä seuraavana päivänä.

6. Lemmenleikit sikseen

Työpaikan pikkujoulut ovat kaikkein riskialtteinta aika kollegoiden välisille kahnauksille ja lemmenleikeille. Jos olet ihastunut työkaveriisi, päätä etukäteen miten käyttäydyt illan aikana. Älä missään nimessä paljasta hänelle salaisia tuntojasi yön tunteina tai lähentele häntä pitkin iltaa. Mikäli hän osoittaa kiinnostuksen merkkejä, älä käyttäydy kuin muita työkavereitasi ei olisi läsnä - nurkassa kaulailleet yllätysparit muistetaan pitkään. Ja jos tunteenne ovat molemminpuoliset, olet todennäköisesti huomannut sen jo töissä.

Kysymys: Oletko mokannut pikkujouluissa?

Kuvat: Shutterstock

Hannele Järvelä/ MTV3

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.