Mainos

Pikku-Madeleinen katoamisesta tänään 100 päivää

Toukokuun 3. päivänä Etelä-Portugalissa sijaitsevassa Praia da Luzin lomakohteessa kadonneen 4-vuotiaan brittitytön Madeleine McCannin katoamisesta tulee tänään kuluneeksi sata päivää. Portugalin poliisi ei ole kyennyt selvittämään katoamista.

Katoamista muistettiin lauantaina monessa tilaisuudessa. Madeleinen vanhempien Kate ja Gerry McCannin oli määrä osallistua rukouspalvelukseen Praia da Luzissa, ja Madeleinen isovanhemmat kampanjoivat lapsenlapsensa puolesta Liverpoolissa.

Portugalissa kadonneen Pikku-Madeleinen kohtalo on edelleen brittiviestimien otsikoissa. Katoamista ja sen tutkintaa on seurattu poikkeuksellisen tiiviisti Britanniassa. Brittimedian edustajat saapuivat sankoin joukoin Portugaliin täksi viikonlopuksi.

- Tätä voisi luulla kuninkaallisten häätilaisuudeksi - täällä on sen verran paljon median edustajia paikalla, totesi paikallisen englanninkielisen The Resident -sanomalehden toimituspäällikkö Sheena Rawcliffe BBC:lle.

- On todella surullista, että olemme eläneet 100 päivää ilman merkkejä Madeleinesta, hän jatkoi.

YouTubeen kadonneet-osio

Eilen McCannin perheen vanhemmat olivat mukana perustamassa kadonneitten ja hyväksikäytettyjen lasten kansainvälisen keskuksen ICMEC:n kanssa YouTube-videosivustolle "Don't You Forget about Me" ("Älä unohda minua") -osion, jossa on esillä videoita eri puolilla maailmaa kadonneista lapsista.

Madeleinen vanhemmat ovat vedonneet julkisuudessa lapsensa löytämisen puolesta. Tukea he ovat saaneet muun muassa paavi Benedictus XVI:ltä ja jalkapallotähti David Beckhamilta. Viime aikoina pariskunta on joutunut torjumaan vihjauksia siitä, että he olisivat itse osallisia tyttärensä katoamiseen.

Brittiläinen viestinnäntuntija näkee lapsen katoamisen jälkeisessä julkisuusrumbassa samoja piirteitä kuin "julkisessa suremisessa" prinsessa Dianan kuoleman jälkeen.

- Populaarilehdistömme vetoaa äärimmäisen taitavasti brittien tunteisiin. Mielestäni elämme aikaa, jolloin tunteellisuus hallitsee paljossa viestimien työskentelyä, London City Universityn viestinnän professori Roy Gleenslade arvioi uutistoimisto AFP:lle.

Hän ennustaa viestimien palaavan "Maddien" tarinaan hamaan tulevaisuuteen asti, jollei arvoitus ratkea.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.