Mainos

Pikku-Maddie kaupassa: Oletko nähnyt äitiäni?

Reilu vuosi sitten Portugalista kadonneen brittityttö Madeleine McCannin tapauksessa on saatu uusi kuuma vihje.

Kaupanmyyjä Anna Stam kertoo nähneensä Madeleinen näköisen pikkutyön Amsterdamissa joitakin päiviä tytön katoamisen jälkeen.

Tyttö oli kysynyt englanniksi Stamilta, missä hänen äitinsä oli. Kun myyjä oli osoittanut tytölle naista, jonka kanssa tämä oli tullut kauppaan sisään, oli tyttö sanonut:

- Hän ei ole minun äitini.

Tämän jälkeen Stam kertoo kysyneensä tytöltä, kuka nainen hänen seurassaan sitten oli. Tyttö oli vastannut: - Hän on vieras, hän vei minut pois äidiltäni.

Stam kertoo brittilehti The Sunin haastattelussa kiinnittäneen huomiota tytön hyvään englanninkielentaitoon.

- Muistan kiinnittäneeni huomiota siihen, että hän puhui hyvällä englannilla ilman minkäänlaista aksenttia. Kun kysyin tytöltä hänen nimeään, hän vastasi: "Maggie". Toistin nimen, jolloin hän sanoi: "Ei, nimeni on Maddie, kertoo Stam.

- Muistan tilanteen hyvin, koska nimi oli mielestäni harvinainen. Kun kysyin, milloin pikkutyttö oli viimeksi nähnyt äitinsä, hän sanoi: "He veivät minut lomaltani", sanoo Stam.

Stam oli kysynyt myös tytöltä, missä tämä oli ollut lomalla, mutta tyttö ei ollut osannut vastata kysymykseen.

Pikkutyttö oli ollut kaupassa yhdessä keski-ikäisen miehen sekä vaaleahiuksisen naisen kanssa. Stamin mukaan tilanne oli ollut jollain tavoin outo, ja aikuiset käyttäytyivät kummallisesti.

Vanhemmille ei kerrottu vihjeestä

Stam otti yhteyttä poliisiin yli kuukausi tapahtuneen jälkeen, kun hän oli lukenut internetistä pikku-Madeleinen katoamistapauksesta. Hollannin poliisi oli tämän jälkeen ottanut yhteyttä Portugalin poliisiin.

Tapauksesta tekee kummallisen se seikka, ettei Portugalin poliisi koskaan kertonut kuumasta vihjeestä Madeleinen vanhemmille Kate ja Gerry McCannille.

McCannien tiedottaja on kertonut perheen olevan tyrmistynyt uusista tiedoista.

- Tämä on äärimmäisen turhauttavaa. On traagista kuulla tällainen tieto näin myöhään. Herää jälleen kysymys, miksei poliisi julkistanut näitä tietoja tuolloin.

Kolmevuotias Madeleine katosi hotellihuoneesta Portugalin Algarvesta viime vuoden toukokuussa, kun hänen vanhempansa olivat syömässä päivällistä läheisessä ravintolassa.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.