Mainos

Pikku Estellen ristiäisiä todistaa 400 vierasta - katso tilaisuus suorana

Ruotsin kruununprinsessa Victorian ja prinssi Danielin esikoisen prinsessa Estellen kastetilaisuus on alkamassa Tukholman kuninkaanlinnassa.

Kastetilaisuutta linnankirkossa voi seurata suorana Ruotsin hovin nettisivuilta.

Juhlallisuuksia voit seurata suorana Expressenin netti-tv-lähetyksen kautta.

Voit seurata ristiäisiä myös SVT:n nettisivuilta.

Kasteessa pikku prinsessa saa nimikseen Estelle Silvia Ewa Mary. Kasteen toimittavat kuninkaanlinnan kirkossa Ruotsin arkkipiispa Anders Wejryd, ylihovissaarnaaja Lars-Göran Lönnermark ja Tukholman tuomiorovasti Åke Bonnier.

Kummeja Estellellä on viisi. Perhepiiristä on kummeiksi valittu eno, prinssi Carl Philip ja täti Anna Westling Söderström. Kolme muuta kummia ovat Tanskan kruununprinsessa Mary, Norjan kruununprinssi Haakon ja Hollannin kruununprinssi Willem Alexander.

Kastetoimitusta seuraavat lähisukulaisten lisäksi 400 kutsuvierasta. Ulkomaisia vieraita kutsuttu muun muassa Belgian, Tanskan, Luxemburgin, Norjan ja Hollannin hoveista. Suomesta kastejuhlaan osallistuvat presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio.

Ruotsista linnankirkkoon on kutsuttu koko hallitus pääministeri Fredrik Reinfeldtin johdolla, parlamentin puhemiehet sekä suuri joukko muita maan valtiollisten elimien ja viranomaisten edustajia.

Myös Estellen synnytyslääkäri Lennart Nordstöm sekä muita Tukholman Karoliinisen instituutin henkilökuntaa ovat saaneet kutsun.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.