Pikapitsa Americana

Viikko 43. on kansallinen pastaviikko. Sen kunniaksi valmistetaan pikapitsaa pastapohjalle!

Tämä miellyttää varmasti monia lapsia, sillä tarjolla on yhtä aikaa suosikit spagetti ja pitsa! Pohjaan sopii tavallinen rakettispagetti tai keltainen pätkäspagetti, jolloin saat tumman kuitupitoisen pohjan.

Pikapitsa Americana pastapohjalla

pellillinen

  • Pitsapohja:
  • 5–6 dl keitettyjä (keltaista) rakettispagettia
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl maitoa
  • hiven suolaa ja valkopippuria
  • Tomaattikastike:
  • 1 tlk tomaattimurskaa (400 g)
  • noin 3 valkosipulinkynttä tai murskaa
  • 2 rkl oreganoa
  • 1 rkl basilikaa
  • 1 tl mustapippuria
  • Lisäksi täytteeseen:
  • 200 g (savu)kinkkusuikaleita
  • 1–2 dl ananasmurskaa
  • 3–4 dl juustoraastetta (noin 150 g)
  • 2–3 dl sinihomejuustomurua (noin 100 g)

Valmista pitsapohja helpolla tähteeksi jääneistä rakettispagetista tai keitä ne nopeasti pitsaa varten (3 dl raakaa spagettia on 5–6 dl kypsänä). Levitä kypsät rakettispagetit isolle uunipellille, joka on vuorattu leivinpaperilla ja voideltu. Kaada päälle maustettu munamaito. Anna hyytyä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Valmista sillä aikaa tomaattikastike sekoittamalla mausteet siihen ja valmistele muut täyteaineet. Levitä tomaattikastike hyytyneelle spagettipitsapohjalle. Ripottele päälle kinkkusuikaleet, ananasmurska, juustoraaste ja halutessasi murustettu (kylmänä) sinihomejuusto. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia kypsäksi.

Vinkki: Voit korvata kinkkusuikaleet paistetulla jauhelihalla tai savulohisuikaleilla.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat