Mainos

Pika-alusten liikennöinti alkoi

Helsingin ja Tallinnan välinen pika-alusliikenne käynnistyi tänään. Pika-alukset helpottavat ruuhkia. Matkustajahinnat ovat nousussa.

Automatkailu Viroon kasvattaa suosiotaan tänäkin kesänä. Viivästynyt kevään tulo on aiheuttanut ruuhkia tavallisilla laivoilla, koska pika-alukset eivät ole päässeet merelle.

Tänään niiden kesäkausi pääsi alkamaan, joten autopaikkojakin on nyt helpompi saada. Nordic Jet Line aloitti ensimmäisenä kevään pika-alusvuorot Helsingin ja Tallinnan välillä.

Muut laivayhtiöt seuraavat loppuviikolla perästä. Kevään viivästyminen on haitannut etenkin automatkailijoita - tavallisten laivojen autopaikoista on ollut jopa pulaa.

-Autojen määrät on vaan selvästi kasvaneet. Kun nopeat alukset eivät ole talvikaudella liikenteessä eikä ole pystytty lisäämään vielä tavallisen kaluston määrää, niin kysyntä on ylittänyt tarjonnan, kertoo Tallinkin Suomen maajohtaja Keijo Mehtonen.

Helsingin ja Tallinnan välisen merimatkailun matkustajamäärät ovat tasaantuneet kuuden miljoonan matkan tasolle. Muutos näkyy siinä että yhä useampi matkaaja ottaa oman autonsa mukaan.

-Tuolla henkilöautopuolella vielä on odotettavissa vielä kymmenen kahdenkymmenen, jopa siitä suurempia kasvuja. Ihmisistä on vaan niin mukava lähteä omalla autolla, Mehtonen toteaa.

Viron edullisempi bensa on yksi merkittävä houkutin. Toisaalta matkustusintoa saattaa rajoittaa se, että polttoaineen kalleus maailmanmarkkinoilla alkaa näkyä matkojen hinnoissa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.