Mainos

Piispat vetoavat avioliittolain aiheuttamaan eropiikkiin – "kirkko tarvitsee sinua"

Mikkelin ja Porvoon piispat vetoavat kirkon yhtenäisyyden puolesta. 

Eduskunnan avioliittolain äänestyksestä seuranneessa kuohunnassa kirkosta erosi eilen 2600 ihmistä. Tänään eronneita oli klo 11 mennessä yli tuhat. Eronneista lähes kaikki perustelivat eroaan eroakirkosta.fi-sivustolla arkkipiispa Kari Mäkisen lausunnoilla tasa-arvoisen avioliittolain puolesta.

Porvoon hiippakunnan piispa Björn Vikström ja Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen muistuttavat, että eduskunnan äänestyksen takia kenenkään ei pitäisi erota kirkosta. 

– Eduskunta on eilen käsitellyt avioliittolakia. Kysymys avioliitosta jakaa paitsi eduskuntaa myös kirkkoa. Me allekirjoittaneet piispat lähestymme tätä asiaa eri tavoin. Olemme kuitenkin täydellisen samanmielisiä siitä, ettei tämän asian vuoksi kenenkään pidä erota kirkosta, piispat kirjoittavat yhteisessä lausunnossaan.

Piispat kirjoittavat tiedotteessaan, että kaikien tulee rakastaa kirkkoa sellaisena kuin se on, eikä sellaisena mitä se voisi olla. Tämä koskee piispojen mukaan uudistushaluisia ja myös perinteisemmin ajattelevia ihmisiä.

– Kirkko on raamatun mukaan yksi Kristuksen ruumis ja kristityt ovat sen ruumiin jäseniä. Ruumis tarvitsee jokaisen jäsenensä ja jokaisen jäsenen lähteminen sattuu. Kirkko tarvitsee sinua, piispat vetoavat.

Lisäksi piispat vetoavat kunnioittavan keskustelun puolesta. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.