Mainos

Piispa nuhteli: Berlusconin käytös rikkoo säädyllisyyden rajoja

Italiassa korkea-arvoinen katolisen kirkon piispa on moittinut pääministeri Silvio Berlusconia skandaalisopan keittämisestä. Kyseessä on jo kolmas kerta, kun kirkon edustaja on kommentoinut Berlusconin ympärillä pyörivää kohua.

Italian piispainkokousta johtava kardinaali Angelo Bagnasco jyrähti eilen tiedotustilaisuudessa. Hänen mukaansa julkisessa virassa olevien henkilöiden pitää kyetä itsehillintään ja soveliaaseen käytökseen.

- Nämä uutiset ovat liittyneet käytökseen, joka rikkoo yleistä säädyllisyyttä. Tällaiset uutiset ovat paljastaneet tyylin, joka ei sovi yhteen vakavamielisyyden ja soveliaisuuden kanssa, Bagnasco totesi.

- Tapa, jolla mennään poikkeavasta tapauksesta toiseen, vaikuttaa yhteiskunnan vakauteen ja myös yleiseen mielikuvaan maastamme. Yhteisö katsoo ällistyneinä näitä julkisen esityksen näyttelijöitä ja hengittää ilmiselvää moraalittomuutta.

Hänen mukaansa italialaiset ovat saaneet jo tarpeekseen skandaalista, joka pitäisi ratkaista mitä pikimmin. Bagnasco kehottaa myös julkiseen virkaan asettuneita henkilöitä kiinnittämään huomiota muun muassa itsekuriin, harkintakykyyn ja omaan toimintaansa.

Vatikaanin kakkosmies, kardinaali Tarcisio Bertone ennätti kommentoimaan pääministerin naisseikkaluja jo viime viikolla, Tartone kehotti tuolloin virkamiehiä vakaaseen moraaliin ja lainmukaisuuteen. Päivää myöhemmin myös paavi Benedictus XVI esitti samantapaisia toiveita.

Syyttäjät selvittävät parhaillaan, ostiko Silvio Berlusconi seksiä 17-vuotiaalta tanssijattarelta. Berlusconi itse on kiistänyt väitteen.

(MTV3 - AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.