Mainos

Piispa: Nokian herätys pysyköön kirkon linjassa

Nokian seurakunnan kuuluisat torstai-iltojen herätystilaisuudet saavat jatkua, mutta niiden on pysyttävä seurakunnan kirkkoneuvoston ohjauksessa. Tampereen hiippakunnan piispan Juha Pihkalan mukaan iltojen on oltava sopusoinnussa luterilaisen kirkon tunnustuksen ja hengellisen identiteetin kanssa. Pihkala teki tänään ylimääräisen piispantarkastuksen Nokian seurakunnassa.

Piispa Juha Pihkala

Tampereen hiippakunnan piispa Juha Pihkala on tämän päivän ajan selvitellyt kirkkoherra Markku Koiviston johtaman karismaattisen ryhmän toimintaa. Liike on saanut viime aikoina paljon julkisuutta koko maassa. Tarkastuksen syynä oli Koiviston johtaman ryhmän ja muun seurakunnan välille vuosien mittaan syntynyt jännite. Nokian torstai-iltojen tilaisuudet ovat keränneet runsaasti väkeä eri puolilta maata. Karismaattinen liike on henkilöitynyt paljolti juuri kirkkoherra Koivistoon.

Ylimääräinen piispantarkastus on piispojen järein ja erittäin harvoin käyttämä keino puuttua seurakuntien sisäisiin ongelmiin. Piispan mukaan kirkolla ei ole tarkoitusta ajaa karismaattista liikettä ulos kirkosta.
-Olisi murheellinen asia, jos liike ajautuisi kirkon ulkopuolelle. Se on äärimmäinen vaihtoehto, jos liike ei noudata kirkon periaatteita, Pihkala sanoi.

Rukousiltojen sisältö on piispan mukaan syksystä lähtien valmisteltava etukäteen yhteistyössä kirkkoneuvoston kanssa. Niiden kulkua valvomaan on myös perustettava erityinen palauteryhmä.

Pihkalan mielestä liikkeen edustajien tulisi ottaa kriittinen asenne tiettyihin Raamatussa esiintymättömiin ilmiöihin. Hänen mukaansa ulkopuoliset tarkkailijat ovat havainneet iltojen kulussa vahvoja psykologisen vaikuttamisen ja suggeroinnin rakenteita. Piispa korostaa, ettei kaatumisia ja muita poikkeuksellisia ilmiöitä pidä tavoitella erityisinä Pyhän Hengen voiman näyttöinä. Piispa kertoi, että tämänpäiväiset keskustelut näyttivät lisäävän yhteisymmärrystä osapuolten välillä.
-Olen optimisti, mutta kriisi ei ole kuitenkaan vielä ohi. Nyt kaikkien on mentävä itseensä, jotta tilanne rauhoittuisi, Pihkala summasi.

Piispan mukaan Nokian torstai-iltoihin ei liity mitään taloudellisia epäselvyyksiä. Hän kuitenkin edellyttää, että vastaisuudessa tilaisuuksien toiminta- ja taloussuunnitelmat samoin kuin kolehtien käyttösuunnitelmat on valmisteltava normaaliin tapaan kirkkoneuvostossa, joka myös valvoo niiden toteutumista.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.