Piiroinen pyllähteli olympiafinaalin viimeiseksi – lajilegenda Shaun White voitti viime hetkellä kultaa!

Lumilautailija Peetu Piiroinen sijoittui 12:nneksi eli viimeiseksi Pyeongchangin olympialaisten halfpipen finaalissa.

Piiroinen ei saanut alkuunkaan puhdasta suoritusta. Avauslaskulla hän kaatui ensimmäisen hyppynsä ja seuraavilla yrityksillä pyllähdys tuli toisessa tempussa. Torstaina 30 vuotta täyttävä Piiroinen voitti halfpipessa olympiahopeaa Vancouverissa vuonna 2010. Hän on Pyeongchangissa ainoa lumilautailija, joka kilpailee niin slopestylessa, halfpipessa kuin big airissakin.

Jännittävässä finaalissa voiton vei Shaun White, joka nousi toiselta sijalta olympiakultaan viimeisellä laskullaan koko kisan viimeisenä laskijana. Näyttävien temppujen jälkeen Whiten voittopisteet olivat 97,75. White voitti olympiakultaa myös Vancouverissa ja neljä vuotta aiemmin Torinossa.

Hopeaa nappasi Japanin Ayumu Hirano ja pronssia Australian Scotty James.