Mainos

Piiritystilanteet työllistäneet poliisia

Haapavedellä on ollut illalla vakava piiritystilanne. Entisen naisystävänsä ampunut mies linnoittautui huolto-aseman pihalla olevaan henkilöautoon. Myös Jyväskylässä sattui iltapäivällä piiritystilanne.

Poliisin sulkunauha

Haapaveden välikohtaus sai alkunsa, kun ulkopaikkakuntalainen mies ampui entisen naisystävänsä hirvikiväärillä paikallisen huoltoaseman pihalla. Tämän jälkeen mies linnottautui aseman pihalla olleeseen henkilöautoon. Poliisi eristi alueen ja piiritti autossa ollutta ampujaa. Tilanne laukesi, kun poliisi teki rynnäkön autoon ja otti päihtyneen epäillyn kiinni. Teon motiiveista ei ole vielä tietoa.

Jyväskylässä myös uhkaava tilanne

Myös Jyväskylässä poliisi joutui tänään piiritystilanteeseen. 49-vuotias mies linnottautui asuntoonsa ja uhkaili poliisia mm. ampumisella. Komisario Arto Rajalan mukaan mies oli uhannut sosiaaliviranomaisia ja poliisi otti uhkaukset vakavasti. -Tässä tilanteessa oli perusteltua syytä epäillä, että mies saattaa toteuttaa uhkauksensa. Siksi päätimme hakea hänet kuultavaksi poliisilaitokselle, Rajala selvitti alkutilannetta.

Kun poliisipartio meni asunnolle mies ei avannut ovea. Sen sijaan hän huuteli, että poliiseille käy huonosti, jos he tunkeutuvat sisälle. Kolmisen tuntia kestäneen piirityksen jälkeen poliisit tunkeutuivat asuntoon ja lamauttivat miehen kyynelkaasulla. Myös tässä tapauksessa linnottautuja oli vahvasti humalassa. Operaatioon osallistui toistakymmentä poliisia Jyväskylän poliisilaitokselta ja liikkuvasta poliisista.

Piiritysvaiheessa vuokratalon muiden asukkaiden liikkumista jouduttiin rajoittamaan. Poliisi saatteli muutamia asukkaita sisälle. Lisäksi varauduttiin sulkemaan viereisen kadun ja läheisen risteyksen liikenne.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.