Mainos

Piiritystilanne Tuusulassa päättyi

Tuusulan yöllinen piiritystilanne päättyi aamuyöllä useiden tuntien jälkeen rikoksesta epäillyn antautumiseen.

– Hän tuli neuvottelemalla ulos kello 02.50, kertoo komisario Risto Purastie Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta. - Rakennuksessa ei ollut muita henkilöitä.

Poliisi piiritti illan ja yön aikana useiden tuntien ajan varastorakennusta Tuusulassa, Vanhalla Lahdentiellä. Tapahtuma alkoi illalla puoli kahdeksan jälkeen, kun poliisi oli menossa suorittamaan kotietsintää. Etsintä liittyi törkeän huumausainerikoksen tutkintaan. Poliisin saapuessa varastorakennukselle rikoksesta epäilty uhkasi ampua poliisia kohti.

Useiden tuntien neuvottelujen jälkeen poliisi otti kiinni 1978 syntyneen miehen epäiltynä törkeästä huumausainerikoksesta.

Toistaiseksi miehen motiivi aseella uhkailuun on epäselvä. – Mies ei ole käyttäytynyt mitenkään poikkeuksellisesti, joten hän ei vaikuta ainakaan suuremmin päihtyneeltä, Purastie sanoo.

Piirityksen aikana laukauksia ei vaihdettu eikä kukaan loukkaantunut.

Rakennuksen läheisyydessä ei ole asuinkiinteistöjä. Poliisi eristi alueen eikä sivullisilla ollut vaaraa.

Paikalla oli poliiseja Keski-Uudenmaan, Itä-Uudenmaan ja Helsingin poliisilaitoksilta.

Rakennus on poliisille tuttu

Sama varastorakennus Keravan ja Järvenpään välillä on ollut poliisin piirityksen kohteena aiemminkin. Huhtikuussa 2007 rakennuksesta ammuttiin kohti poliisia ja poliisi vastasi tuleen. Kukaan ei kuitenkaan haavoittunut. Tuolloin poliisin mukaan rakennuksessa oli rikollisjärjestöihin kuuluvia henkilöitä.

Nyt meneillään olevalla piirityksellä ei kuitenkaan liene yhteyttä rikollisjärjestöihin.

– En tiedä mitä toimintaa kiinteistössä tällä hetkellä on, mutta vuokralaiset ovat vaihtuneet vuosien aikana, Purastie sanoo. – Tällä piiritettävällä henkilöllä ei ole liittymiä rikollisjärjestöihin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.