Mainos

Piirisovittelijalta uusi esitys Ahvenanmaan hoitajalakossa

Piirisovittelija on tarjonnut uutta tarjousta Ahvenanmaan hoitajalakossa. Sairaanhoitajien lakko Ahvenanmaalla on kestänyt jo kolme kuukautta.

Piirisovittelija Roger Eriksson on antanut uuden tarjouksen Ahvenanmaan hoitajalakon osapuolille. Vastauksensa niiden on ilmoitettava piirisovittelijalle viimeistään 10. syyskuuta kello 16.

Tarjouksen mukaan terveydenhuoltoalan etujärjestöön Tehyyn kuuluvat ahvenanmaalaiset sairaanhoitajat saisivat 86 euron palkankorotuksen kuukausiansioihinsa. Lisäksi heille taattaisiin neuvottelu- ja sopimusoikeus sekä lomaoikeus lakkokuukausilta.

Piirisovittelijan esittämä palkankorotus asettuu juuri osapuolten esittämien korotusmäärien puoliväliin. Tehy on aikaisemmin vaatinut 102 euron palkankorotusta, kun taas työnantajapuoli eli maakuntahallitus on enimmillään tarjonnut 70 euron korotusta.

Lakon kumpikaan osapuoli ei halunnut tuoreeltaan kommentoida tarjousta, mutta piirisovittelija Erikssonin mukaan ne eivät olleet erityisen tyytyväisiä.

- Itse ilmoitin heille, että jos tätä tarjousta ei hyväksytä, katson tilanteen niin lukkiutuneeksi, että yhtä hyvin voimme keskeyttää neuvottelut, Eriksson sanoi.

Sairaanhoitajien lakko Ahvenanmaalla on kestänyt jo kolme kuukautta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.