Piirakat, kakut, booli: 10 herkkuvinkkiä raparperista

Raparperiaika on koittanut! Nyt leivotaan, tehdään kiisseleitä ja keittoja, herkullisia lisukkeita grilliruoalle ja alkoholitonta boolia kesän juhliin.

Ihanimmat piirakat

Klikkaa reseptin otsikkoa, niin pääset kyseisen reseptin sivulle.

Boolia:

Grilliruoan kaveriksi raparperiketsuppi

1 litra paloiteltua raparperia
3 silputtua sipulia
2 ½ dl valkoviinietikkaa
2 ½ dl Fariinisokeria
2 ½ dl Talous- tai Luomuruokosokeria
500 g paseerattua tomaattia
2 tl suolaa
1 tl jauhettua kanelia
1 rkl jauhettua inkivääriä

(Resepti: Dansukker)

Sekoita kaikki ainekset kattilassa. Anna kiehua hiljalleen välillä sekoittaen noin tunti tai kunnes seos on sakeutunut. Anna jäähtyä. Purkita ja säilytä jääkaapissa.

Lisää raparperiherkkuja:

Laura Kokko/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat