Mainos

Piirainen saa täyden tuen Hiihtoliitolta

Hiihtoliiton johtokunta on antanut ylimääräisessä kokouksessaan tukensa liiton nykyiselle toimitusjohtajalle Jari Piiraiselle. Piirainen nauttii johtokunnan puheenjohtaja Jaakko Holkerin mukaan täyttä luottamusta.

- Julkisuudessa esitettyjen väärien uutisten johdosta johtokunta erikseen toteaa, että toimitusjohtaja Piirainen nauttii sen täyttä luottamusta. Toimitusjohtaja on joutunut julkisuudessa syytösten kohteeksi. Johtokunta ei ole havainnut sellaisia seikkoja, joiden perusteella olisi syytä puuttua hänen työsuhteeseensa, sanoi Holkeri tiedostustilaisuudessa.

Johtokunta päätti myös yksimielisesti pyytää kirjallisen selvityksen niiltä henkilöiltä, jotka ovat esittäneet väitöksiä dopingjupakkaan liittyen tai joihin väitteitä on kohdistettu. Kirjalliset selvitykset toimitetaan selvitysmiehelle tai toimikunnalle heinäkuun loppuun mennessä.

Holkeri korostaa, että Hiihtoliitto antaa täyden tukensa viranomaisten aloittamalla dopinglisätutkinnalle.

Hiihtoliiton johtokunta käsitteli tänään ylimääräisessä kokouksessaan viime viikkojen dopingkohua. Liiton puheenjohtaja Holkeri päätti kutsua ylimääräisen kokouksen koolle tiistaina, kun maastohiihdon entinen päävalmentaja Kari-Pekka Kyrö kertoi uusia väitteitä suomalaisten dopinginkäytöstä.

Kyrö on väittänyt muun muassa, että suomalaiset käyttivät laajasti veridopingia Lahden MM-kisoissa 2001.

"Hiihtoliitto tekee määrätietoista antidopingtyötä"

Hiihtoliiton johtokunnan puheenjohtaja Jaakko Holkerin mukaan Suomen Hiihtoliitto on tehnyt rajusti dopingin vastaista työtä aina Lahden MM-kisoista lähtien.

- Johtokunta toteaa, että Hiihtoliitossa on maailmanmestaruushiihdoista 2001 lähtien tehty määrätietoista antidopingtyötä, ja olemme myös saavuttaneet kestäviä tuloksia. Johtokunta tulee jatkamaan valitulla linjalla puhtaan urheilun puolustamisessa, Holkeri totesi.

Viime viikkojen dopingsotkun on pelätty vaikuttavan myös Hiihtoliiton sponsorisopimuksiin. Tämän vuoksi Holkeri esitti tiedotustilaisuudessa julkisen vetoomuksen:

- Hiihtoliiton johtokunta toivoo, että maastohiihdon menneisyyteen liitetyt dopingsyytökset eivät vaikuttaisi minkään Hiihtoliiton lajin nykyiseen toimintaan, niiden rahoitukseen tai yhteistyösuhteisiin.

Iltasanomat ehti tänään jo väittää, että Hiihtoliitto hyllyttäisi Piiraisen. Holkerin mukaan tällaista ajatusta ei kuitenkaan koskaan edes esitetty.

- Se (uutinen) minutkin yllätti. Ei ollut agendalla edes ajateltu, sanoi Holkeri.

Johtokunnan puheenjohtajan mukaan kokous oli kuitenkin tarpeellinen, koska "laineet alkoi lyömään sen verran korkeina, että roiskeita rupesi tulemaan veneeseen".

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.