Pihla Viitala kritisoi nykyajan naiskuvaa – tyttären tulevaisuus mietityttää

Näyttelijä Pihla Viitala puurtaa syksyllä teatteriproduktiossa, joka herättelee katsojia miettimään nykyajan naisten ulkonäköpaineita.

Näyttelijä Pihla Viitala saapui keskiviikkona Interstellar-elokuvan kutsuvierasensi-iltaan Helsingin Tennispalatsiin. Kaunis näyttelijä taisteli kaamoksen keskellä flunssaa vastaan ja kertoi tulleensakin teatteriin lepäämään.

– Tulin ihan flunssaiseksi, joten tulin leffateatteriin käpertymään. Totta kai on tärkeää treenien ohella levätä, mutta tämähän on lepäämistä, hän naurahti.

Viitalalla oli harvinaista omaa aikaa, sillä työkiireiden lisäksi hänen ja puolison elämää ilostuttaa noin kahden vuoden ikäinen Astrid-tyttö.

– Hän on parhaillaan moikkaamassa isän kanssa isovanhempia, joten minulla vapaailta. Viimeksi oli tällainen vapaa ehkä kesällä. Silloin tällöin on vapaata, mutta nämä asiat menevät meillä hyvin, meillä on solidaarinen jako, Viitala kertoo.

Parhaillaan Viitala puurtaa teatteritreeneissä Teatteri Takomossa. Takomossa saa ensi-iltansa marraskuun lopulla nykyajan naiskuvaan tarttuva teos Vain kauniit ja laihat naiset.

– Teatteriesityksen nimi on ihan tarkoituksella provosoiva. Teos vähän kritisoi maailman tämän hetkistä naiskuvaa.

Teatteriesityksessä tuodaan esiin miten erilaisia naiset oikeasti ovat. Mediassa kun usein nähdään vain käsiteltyjä unelmavartaloita ja mallinmittoja.  Viitala kummasteleekin sitä, miten paljon kuvankäsittely on vallannut alaa.

– Me kyllä tiedämme sen, että kuvia on käsitelty, mutta silti helposti vertailee itseään. Varsinkin nuorempana ehkä vertasi itseään käsiteltyihin kuviin. Naisissa on kuitenkin monta puolta, eikä vain se pinta. Samaan aikaan ollaan vaikka mitä.

"Tyttären takia tulee mietittyä, että miten maailma vielä muuttuukaan"

Reipas Viitala kuitenkin vakuuttaa, ettei hän itse ota paineita ulkonäöstään. Tässä auttaa muun muassa naisen terve itsetunto.

– Paineiden ottaminen tuntuisi hölmöltä, kun kyseessä on kuitenkin maailma, joka ei minulle ole niin tärkeä. Esimerkiksi selfiet ja itsensä korostaminen, se ei ole niin kiinnostanut minua.

Viitala kuitenkin myöntää miettineensä naisten ulkonäköpaineita muun muassa juuri siksi, että vielä jonain päivänä ne saattavat vaikuttaa hänen tyttäreensä.

– Totta kai oman tyttären takia tulee mietittyä, että miten maailma tulee vielä muuttumaan. Toivoisin, että tyttäreni pystyy kasvamaan ympäristössä, jossa hän on hyväksytty ja terveellä itsetunnolla varustettu. Silloin ainakin naisena selviää helpommin. 

Lue myös:

    Uusimmat