Mainos

Piharaadosta näyttely-Cadillac kuudessa vuodessa – katso kuvat American Car Show'sta

Kuusi vuotta, 3500 omaa työtuntia ja 100 000 km ajoa tallin ja asunnon välillä. Se vaadittiin, että kymmeniä vuosia pihalla Yhdysvalloissa maannut Cadillac Coupe de Ville 1959 loistaa nyt American Car Show'n parrasvaloissa.

Coupe de Villen omistaa lahtelainen Antti Asunmaa. Ajokilometrit tulivat siitä, että raato aloitti uuden elämänsä tallissa Isossakyrössä.

– Siinä on ollut sellainen pikkuinen kynnys lähteä aina illalla sinne tallille, Asunmaa sanoo.

Amerikkalaisen eväkilpailun huipentuma

Vuosimallin 1959 Cadillacit ovat niitä, joissa ovat ne kaikkein käsittämättömimmät siivet, kummallakin puolella perää pystyevä ja sen molemmin puolin pyöreät mutta terävät lamput. Muotoilun johti viime töikseen ennen eläkkeelle jääntiään Harley Earl ja työn teki Bill Mitchell, kaksi miestä joiden käsissä oli General Motorsin muotoilu vuosikymmeniä.

Asunmaan Coupe de Villen vieressä American Car Showssa on saman vuosimallin Fleetwood Sixty Special 1959. Samat evät, sama 6,4-litrainen V8, jota syöttää liki 100-litrainen bensatankki, mutta neljä ovea. Sen omistaa Pekka Leppänen.

– Liittyy Elvikseen. Elviksellä oli Cadillaceja ja minä halusin myös. Elviksellä ei kyllä viisysiä koskaan ollut mutta Cadillac kuitenkin ja se oli sitten sitä myöten siinä, perustelee Leppänen hankintaansa.

Satoja jenkkiautoja

Helsingin Messukeskuksessa pidettävä American Car Show on tänäkin pääsiäisenä täyttynyt sadoista, nimensä mukaisesti pääosin yhdysvaltalaisista autoista.

Esillä on normaaliautoja, rakenneltuja autoja ja vaikkapa pienoismalleja, huutokauppaa ja Miss Hot Rod -kilpailu.

Näyttely on avoinna pääsiäismaanantaihin saakka.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.