Mainos

Pietikäinen syyttää keskustaa EU:n hyvinvointipolitiikan torjumisesta

MTV3 - Salla Vuorikoski

Kokoomuksen eurovaaliehdokas ja istuva europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen syyttää keskustaa siitä, ettei puolue hyväksy EU:n sosiaalisen ulottuvuuden kehittämistä. Pietikäinen itse vaatii EU:lle toimivaltaa, jotta se voi määritellä minimitason kansalaisten perus-, työelämän ja sosiaalisille oikeuksille.

- Keskusta on suhtautunut kielteisesti sekä EU:n toimivallan kasvattamiseen että sosiaalisen ulottuvuuden mukaantuomiseen unioniin. Koska keskusta ei hyväksy sosiaalista ulottuvuutta, niin miten se turvaa tasa-arvon ja osallisuuden EU:ssa, Pietikäinen ihmettelee MTV:n netin Vaaliväittelyssä.

Pietikäisen mukaan EU-tason säätely sosiaaliasioissa on välttämätöntä, koska muuten jäsenmaat kilpailevat toisensa kuralle esimerkiksi verokilpailulla. Pietikäisen mukaan EU:n pitäisi muun muassa määritellä perustoimeentulo ja minimipalkka.

- Pohja olisi minimidirektiivin eli vähimmäistason turvaava niin, ettei minkään maan olemassa olevaa lainsäädäntöä heikennetä, Pietikäinen selittää.

Kaikkonen: Tasa-arvo on tärkeä osa keskustalaista aatetta

Keskustan eurovaaliehdokas, kansanedustaja Antti Kaikkonen tyrmää Vaaliväittelyssä Pietikäisen kritiikin.

- Kokoomus ei ole mielestäni erityisesti profiloitunut sosiaalisella oikeudenmukaisuudella politiikassa, ei Suomessa eikä Brysselissä. Keskustalle tämä on osa aatetta, jossa tasa-arvo on aivan keskeinen arvo.

Kaikkosen mukaan on tärkeää, että EU:ssa hyvinvointia kehitetään nimenomaan pohjoismaisen mallin pohjalta.

- Ei ole itsestään selvää, että Euroopan yhteistä sosiaalista ulottuvuutta rakennetaan pohjoismaisen mallin pohjalle. Suomen on määrätietoisesti pidettävä kiinni kansalaistensa oikeudesta sosiaaliturvaan ja sosiaalihuollon palveluihin, Kaikkonen vaatii.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.