Mainos

Pietarsaaren vauvamurhasta epäilty tuomittiin kuolemantuottamuksesta

Hovioikeus on tuominnut Pietarsaaren vauvamurhasta syytetyn vaasalaismiehen yhdeksi ja puoleksi vuodeksi ehdolliseen vankeuteen törkeästä kuolemantuottamuksesta. Murhasyyte hylättiin.

Hovioikeuden mukaan jäi näyttämättä, että mies olisi osallistunut vastasyntyneen surmaamiseen. Mies kuitenkin viivytteli avun hälyttämisessä naiselle, mistä syystä nainen kuoli synnytyksen jälkeen.

Mustasaaren käräjäoikeus oli hylännyt miestä vastaan nostetut syytteet viime kesänä.

Lapsi löytyi pyykkikorista

Miehen pietarsaarelainen naisystävä synnytti maaliskuussa 2006 kylpyhuoneessaan pojan, jonka hän Mustasaaren käräjäoikeuden mukaan surmasi korkeintaan muutama minuutti synnytyksen jälkeen päähän kohdistetuilla iskuilla. Lapsi löytyi poliisietsinnässä kylpyhuoneen pyykkikorista muovipussiin käärittynä. Lapsi oli syntynyt elävänä ja oli täysiaikainen, terve ja normaalisti kehittynyt.

Nainen kuoli myöhemmin sairaalassa synnytyksestä aiheutuneeseen verenhukkaan. Hän oli salannut raskautensa lähipiiriltään. Miehen ja naisen välillä oli keväällä 2005 alkanut salasuhde.

Asunnossa synnytyshetkellä ollut vaasalaismies on kertonut kuulleensa synnytyksestä vasta poliisikuulusteluissa. Hän on myös kertonut luulleensa, että nainen teki abortin tammikuussa 2006. Mies kiistää osallisuutensa lapsen surmaamiseen tai avun hälyttämisen viivästyttämiseen. Miehen mukaan nainen vastusti avun kutsumista paikalle. Mies soitti lopulta hätäkeskukseen kaksi kertaa ja pyysi toisella kerralla paikalle ambulanssin.

(MTV3 - STT)

(03.07.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.