Mainos

Pietarsaaren räjähdys omatekoinen pommi

Pietarsaaren räjähdyksen syyksi on varmistumassa omatekoinen pommi. Marraskuisen räjähdyksen tutkijat ovat löytäneet jäämistä bensaa ja palavia nesteitä, joiden perusteella poliisi arvelee kyseessä olleen jonkinlainen omatekoinen viritelmä. Räjähdettä kantanut porvoolainen vetuketjutehtailija kuoli, kun pommi räjähti hänen kassissaan Pietarsaaren keskustassa. Mies oli kostomatkalla. Räjähdyksen aiheuttamien rahallisten vahinkojen määrää ei ole vielä selvitetty.

Pietarsaaren-rajahdys

Pietarsaaressa marraskuussa sattuneen räjähdyksen aiheutti todennäköisesti omatekoinen pommi. Laboratoriotutkimuksissa räjähteen jäämistä on löytynyt moottoribensiiniä ja palavia nesteitä. Jäämien perusteella kyse lienee ollut jonkinmoisesta omatekoisesta viritelmästä, kertoo tapauksen tutkintaa johtava rikoskomisario Jari Neulaniemi keskusrikospoliisin Vaasan yksiköstä.

Räjähdyspaikalta otetut näytteet on tutkittu krp:n rikosteknisessä laboratoriossa Vantaalla. Räjähteen Pietarsaareen tuonut porvoolainen vetuketjutehtailija kuoli pommin räjähtäessä hänen kassissaan kaupungin keskustassa. Mies oli kostomatkalla pietarsaarelaisen liiketuttavansa luo. Ennen aikojaan räjähtänyt pommi aiheutti lisäksi laajoja aineellisia tuhoja Pietarsaaren keskustassa.

Neulaniemi pitää edelleen epätodennäköisenä, että liikematkalla Itävallassa ollut porvoolaismies olisi kuljettanut pommia mukanaan ympäri Eurooppaa. Mies jätti autonsa Itävaltaan ja tuli Suomeen linja-autolla ja junalla. Hän otti luultavasti pommin sisältäneen kassin mukaansa Oulun tai Kokkolan seudulta. Valvontavideo taltioi painavaa kassia kantaneen porvoolaismiehen Kokkolan rautatieasemalla räjähdyspäivänä. Kokkolasta mies jatkoi matkaansa Pietarsaareen linja-autolla.

Räjähdyksen aiheuttamien rahallisten vahinkojen määrää ei ole vielä selvitetty. Vakuutusyhtiöt katsovat aikanaan, lähdetäänkö korvauksia hakemaan kuolinpesältä. Mikäli korvauksista kehkeytyy yksityisoikeudellinen oikeusprosessi, vaatimukset käsitellään Porvoon käräjäoikeudessa. Räjähdyksessä vahinkoja kärsineitä asianomistajia arvioidaan olevan noin sata.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.