Mainos

Pietarissa tänä vuonna jo 8900 uutta hiv-tartuntaa

Pietarissa on rekisteröity vuoden kahdeksan ensimmäisen kuukauden aikana enemmän uusia hiv-tartuntoja kuin koko viime vuonna, kertoo Stakes. Kaupungin sanitaaris-epidemiologisen keskuksen epidemiologin tohtori Galina Volkovan mukaan Pietarissa on rekisteröity 8900 uutta hiv-tartuntaa elokuun loppuun mennessä. Vuonna 2000 uusia tartuntoja löydettiin 5417.

Asiantuntijat uskovat tartuntojen määrän olevan tätäkin suuremman, sillä hiv-rekisteröinti ei ole kattavaa. Eräiden arvioiden mukaan todellinen hiv-tapausten määrä saattaa olla jopa kuusinkertainen virallisiin lukuihin verrattuna.

Pietarin kaupunkia ympäröivässä noin 1,6 miljoonan asukkaan Leningradin oblastissa on rekisteröity tänä vuonna 1080 uutta hiv-tartuntaa kesäkuun loppuun mennessä. Viipurin rajonista on löydetty 35 uutta hiv-tapausta. Alueeseen kuuluu Viipurin kaupungin lisäksi mm. Svetogorsk.

Leningradin oblastin sanitaaris-epidemiologisen keskuksen johtava epidemiologi, tohtori Vadim Zhavoronkov sanoo, että 80 prosenttia tartunnoista on saatu narkomaaniyhteisöistä. Viipuri ei Zhavoronkovin mukaan kuulu hiv-tartuntojen keskiöön. Tartuntaryppäitä on löytynyt pääasiassa Pietarin esikaupunkialueelta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.