Mainos

Pietarissa miljoona alkoholin suurkuluttajaa

Pietarin narkologian hoitolaitoksen ylilääkäri Leonid Shpilenja arvioi, että Pietarissa on tällä hetkellä noin miljoona alkoholin suurkuluttajaa. Ongelmia lisää laiton valmistus, jonka myötä myyntiin on levinnyt huomattava määrä myrkyllisiä aineita sisältäviä tuotteita.

-Meillä on jatkuvasti enemmän rajuja myrkytystapauksia, joiden hoitoon voimavarat kuluvat. Alkoholismin hoitoon tarkoitettuihin nykyaikaisiin menetelmiin jää vähän mahdollisuuksia, sanoo Shpilenja. Shpilenjan mukaan aivotoimintaan vaikuttavat myrkytykset ovat kasvattaneet vajaamielisten ja alkoholipsykoottisten määriä merkittävästi.

Sosiaali- ja terveysministeriön järjestämässä suomalais-venäläisessä päihdealan seminaarissa tänään Lappeenrannassa puhunut Shpilenja kertoi, että laittomissa tehtaissa käytetään yleensä teknistä pirtua, kuljetuksiin vanhoja bensa-astioita ja pullotukset tapahtuvat käsin epähygienisissä oloissa.

Narkomaanit valmistavat itse aineensa

Pietari on myös johtava alue huumeiden käytössä. Shpilenjan mukaan yli 80 prosenttia käyttäjistä valmistaa huumeensa itse, minkä vuoksi varsinaista puhdasta huumetta tuotteessa on vain kolmannes ja loput myrkyllisiä aineita.
-Pietarissa narkomaani elää keskimäärin 4,5 vuotta käytön aloittamisesta. Vuosikymmenen alussa rekisteröityjen huumepotilaiden keski-ikä oli 35-45 vuotta. Tämä ikäryhmä on hävinnyt jo kokonaan, nyt keski-ikä on 22 vuotta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.