Mainos

Pietarissa kolaroineelle rekkakuskille vaaditaan kovaa rangaistusta

Pietarissa viime syksynä kuolonkolarin ajaneelle suomalaiskuljettajalle vaaditaan vankeusrangaistusta kuolemantuottamuksesta ja liikenteen vaarantamisesta. Enimmäisrangaistus rikoksista on viisi vuotta vankeutta.

Pietarissa tänään jatkuneessa oikeudenkäynnissä syyttäjän rangaistusvaatimuksen lisäksi kuultiin loukkaantuneita, jotka esittivät kymmenien tuhansien markkojen korvausvaatimuksia hoitokuluista ja henkisistä kärsimyksistä.

Kolari sattui Pietarissa viime vuoden syyskuun lopussa, kun Moskovaan juustolastissa matkalla ollut suomalaisrekka törmäsi kärkikolmion takaa etuoikeutettua katua ajaneeseen linja-autoon. 42-vuotias suomalaiskuljettaja myönsi oikeudessa, ettei hän ollut huomannut kärkikolmiota, koska vuosien kulussa tutuksi tullut risteys oli ollut aiemmin tasa-arvoinen.
-Keskityin väistämään oikealta tulevaa liikennettä, enkä huomannut varoituskolmiota enkä vasemmalta tulevaa bussia, hän sanoi. Hän kertoi jarruttaneensa vasta viime hetkellä. Sateesta märällä asfaltilla ajoneuvoyhdistelmän etuosa kiepsahti tulosuuntaansa perävaunun työntyessä eteenpäin.

Törmäyksessä linja-auton iäkäs naismatkustaja sai surmansa ja kolme matkustajaa loukkaantui vakavasti. Suomalaiskuljettaja joutui onnettomuuden jälkeen viideksi kuukaudeksi tutkintavankeuteen Pietarin pahamaineiseen Kresty-vankilaan, mistä hän pääsi kevättalvella pitkällisen oikeusväännön jälkeen takuita vastaan odottamaan oikeudenkäyntiä vapaalla jalalla.

Tänään jutun oikeuskäsittelyä lykättiin syksyyn, koska kuolonuhrin poika ei ilmaantunut oikeuteen. Pietarissa on vireillä kaksi muuta oikeudenkäyntiä suomalaiskuljettajia vastaan Pietarin lähellä Tosnossa ja Käkisalmessa viime talvena sattuneiden kuolonkolarien takia. Viranomaisten tutkinnassa on myös tuore Pietarissa sattunut onnettomuus, jossa osallisena oli suomalaisrekka. Auton kuljettaja on tiettävästi päässyt takuita vastaan vapaalle jalalle. Viime maanantaina sattuneessa turmassa sai surmansa yksi henkilö.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.