Mainos

Pietarissa juhlitaan poikkeustilassa

Pietarin 300-vuotisjuhlallisuuksien turvaamiseksi kaupungissa on ryhdytty monenlaisiin poikkeusjärjestelyihin. Laajoja turvatoimia on ehditty jo arvostellakin. Koko Pietari muuttuu vankilaksi, moskovalainen Vedomosti-sanomalehti valitti maanantaina.

Läpikulkuliikennettä ohjataan kymmenpäiväisen juhlamaratonin aikana kiertoteille ja satama suljetaan. Tavanomainen lentoliikennekin pysähtyy ensi viikon lopussa, kun Pulkovon lentokenttä varataan pelkästään yli 40 valtionpäämiehen erikoiskoneiden käyttöön. Finnairkin joutui perumaan vuorojaan kentän sulkemisen takia.

Kaupungin turvatoimia on kiristetty, ja paikalle on komennettu 3800 poliisia muualta. Poliisit on pantu myös vieraiden kielten pikakurssille, ja heille on jaettu taskusanastot. Keskustassa katuja suljetaan ajoittain virallisten delegaatioiden sukkuloidessa kaupungilla. Tieliikenteessä on muutenkin runsaasti poikkeusjärjestelyjä. Venäjän presidentin Vladimir Putinin erikoisedustaja Valentina Matvijenko vakuutti eilen, että kaupunki ei kuitenkaan "halvaannu" niiden takia.

Presidentitkin sars-syyniin

Vaarallisen sars-kuumeen saapuminen Pietariin juhlavieraiden mukana yritetään estää terveysselvityksin. Ulkomaisten delegaatioiden jäsenet ja toimittajat joutuvat täyttämään terveydentilaa ja viimeaikaisia matkoja koskevan kyselykaavakkeen.

-Diskriminoinnin välttämiseksi sen täyttämistä ehdotetaan presidenteillekin, kulkutautien estämisestä vastaavan Gossanepidnadzor-viraston edustaja Galina Volkova sanoi viime perjantain tiedotustilaisuudessa. Kaupunkiin saapuvien junien, lentokoneiden ja laivojen matkustajia tarkkaillaan jo nyt tehostetusti epäilyttävästi oirehtivien havaitsemiseksi. Terveysviranomaiset ovat myös vaatineet kaikkien kaupungin kulkuvälineiden desinfioimista ennen juhlia. Kaupungissa liikennöi 4500 bussia, raitiovaunua ja johdinautoa sekä 5500 reittitaksia.

(MTV3-STT-Pietarin kansainvälinen lehdistökeskus IPC-Itar-Tass-Vedomosti-Delovoi Peterburg)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.