Pietarinkadun Oilers tarjoutui maksamaan Matti Nykäsen hautajaiskulut, mutta valtio puuttui peliin – järjestö kertoo, miten säästyneet varat käytetään

Hyväntekeväisyysjärjestö Pietarinkadun Oilers järjestää jääkiekkotapahtumia, joissa pelataan showmuotoisia otteluita. Tapahtumien lipputulot menevät aina lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen. Kun Matti Nykäsen hautajaisten järjestämisestä syntyi keskustelua, järjestö lupasi maksaa kustannukset.

Lopulta valtio päätyi kuitenkin maksamaan mäkihyppylegendan hautajaisten kuluja 20 000 euroa.


Pietarinkadun Oilersin Nykäsen hautajaisiin tarkoitettua rahaa ei ole kohdennettu sen tarkemmin, mutta varat tullaan käyttämään hyväntekeväisyyskohteisiin.

Yleensä kohteena ovat sairaat lapset.

– Lapsissa on tulevaisuus, ja sairas lapsi on aina huonoimmassa asemassa, he kaipaavat apua ja meille on tärkeää, jos voimme auttaa heitä jotenkin. Sitä tulemme ensisijaisesti tekemään jatkossakin, kertoo Janne Kiema Pietarinkadun Oilersista.

Esiintyi otteluissa

Kieman mukaan päätös Nykäsen hautajaisten maksamisesta lähti siitä, että he halusivat rauhoittaa julkista keskustelua, kun omaiset olivat hyväksyneet ajatuksen.

– Matti Nykänen on ollut hyväntekeväisyystapahtumissamme usein ja oli meidän miehiä. Halusimme omalta osaltamme kunnioittaa Matin työtä ja tuoda esille sitä, että hän oli myös hyväntekijä.

Nykänen on esiintynyt Pietarinkadun Oilersien otteluissa useasti vuosikymmenten varrella niin pelaajana kuin muissakin tehtävissä.

– Me ollaan kohta jo kolmekymmentä vuotta toiminut hyväntekeväisyysjengi ja sen aikana ollaan kerätty yli kaksi miljoonaa euroa hyväntekeväisyyteen, Kiema kertoo.

Seuraava tapahtuma järjestetään Turussa maaliskuun 16. päivä.

Tapahtuman lipunmyynnin tuotto menee lyhentämättömänä paikalliselle lastenklinikalle pienten potilaiden viihtymistä lisäävien elementtien hankintaan ja muihin hyväntekeväisyyskohteisiin.

Tapahtumien järjestämisen kulut hoitavat yhteistyökumppanit.

– Toiveemme olisi, että mahdollisimman moni löytäisi tiensä halliin, näin osallistuisi hyväntekeväisyyteen ja pääsisi nauttimaan viihteestä.

Jatkossa Pietarinkadun Oilers keskittyy edelleen samaan toimintaan.

– Tämä oli poikkeus, tarkoituksemme oli saada keskustelu loppumaan ja rauha omaisille, Kiema korostaa.

Lauantain hautajaisissa Pietarinkadun Oilers toivoo noudatettavan omaisten tahtoa rauhasta.

Lue myös:

    Uusimmat