Mainos

Pietarin Suomi-viikko käyntiin

Pietarissa on tänään avattu Suomi-viikko osana Pietarin 300-vuotisjuhlavuotta. Viikon aikana kaupungissa on kymmeniä suomalaisia kulttuuri- ja muita tapahtumia.

Suomi näkyy ja kuuluu nyt Pietarissa. Tänään avattu kuvataidenäyttely "Mir Iskusstvan paluu" on yksi viikon huipennuksista.

Alkuperäinen Mir Iskusstva eli Taiteen maailma oli 100 vuotta sitten merkittävä pietarilainen taitelijaryhmittymä, jonka riveissä oli myös paljon suomalaisia. Nyt pietarilaiset ja suomalaiset taiteilijat kohtaavat jälleen. Kaikkiaan Suomi-viikon aikana Pietarissa on tarjolla kymmeniä erilaisia tapahtumia taiteesta bisnekseen ja politiikkaan.

Suomi-viikkoa on valmisteltu kaksi vuotta. Kyseessä on suuren luokan satsaus, jonka tarkoituksena on tehdä suomi tunnetuksi. Kaikkiaan Pietariin tulee tällä viikolla yli tuhat suomalaista esiintyjää, virkamiestä ja muuta vaikuttajaa.

Viikon avasi pääministeri Matti Vanhanen, joka aiemmin päivällä tapasi lyhyesti Venäjän johtoa tutustumisen merkeissä. Varsinaisia neuvotteluja tällä matkalla ei kuitenkaan käyty. Vanhanen palaa kotimaahan huomenna.

(MTV3)

(Yhdeksän uutiset 08.09.2003).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.