Mainos

Pietarin ex-kaupunginjohtajan ympärillä huhumylly

Venäjän sisäministeri Anatoli Kulikov arvosteli tänään tapaa, jolla Pietarin ex-kaupunginjohtaja Anatoli Sobtshak lähti hoidattamaan terveyttään ulkomaille.

Lahjussotkujen varjostama Sobtshak lähti viime viikon lopussa Pietarista hoidattamaan sydänvaivojaan tiettävästi Ranskaan. Kulikov piti valitettavana sitä, ettei tämä ilmoittanut lähtöaikeistaan etukäteen viranomaisille. Hän viittasi lahjustutkimukseen, jossa Sobtshakiakin kuultiin ennen tämän sairastumista. Joidenkin pietarilaislehtien mukaan häntä kuitenkin kuultiin ainoastaan todistajana, eikä hän ollut matkustuskiellossa.

Toisaalta Venäjällä on liikkunut tietoja, että Sobtshakia itseään uhkaa pidätys lahjusepäilyjen takia. Joka tapauksessa Sobtshakin ja tämän puolison Ljudmila Narusovan ulkomaanmatka on polkaissut Venäjällä käyntiin mediamyllyn, jossa tiedot ja huhut näyttävät menneen pahasti sekaisin.

Edes se, onko 60-vuotiaalle Sobtshakille tehty sydänleikkaus, ei näytä olevan varmaa. Venäläinen uutistoimisto Interfax kertoi Narusovaa lainaten eilen, että Sobtshak oli leikattu Pariisissa. Ranskalainen uutistoimisto AFP puolestaan kertoi tänään sairaalalähteisiin viitaten, että potilas oli poistunut Pariisin amerikkalaisesta sairaalasta tutkimusten jälkeen. Aiemmin sairaala on kiistänyt Sobtshakin olevan potilaana.

Useammankin lähteen mukaan Narusova on torjunut väitteet, joiden mukaan hänen miehensä pakoilisi hoidon varjolla rikostutkintaa. Sobtshak on aiemmin kiistänyt lahjussyytökset ja sanonut joutuneensa mustamaalauksen uhriksi. Lahjustenotosta epäiltynä on pidätetty kaksi hänen entistä alaistaan.

Huhumylly jauhaa myös Pietarissa, jossa osa viestimistä mm. kertoi alkuviikosta pariskunnan matkustaneen Ranskan sijasta Yhdysvaltoihin. Demokraattisten voimien keulakuviin kuulunut Sobtshak nousi Pietarin johtoon 1991. Hän hävisi vaalit viime vuonna varamiehelleen Vladimir Jakovleville.
(STT-AFP-Itar-Tass)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.